V.l.n.r. Iris en Walter de Bruijn, Nicoline Verkley, Dieter van Grinsven en banketbakker Lex Verkley.
V.l.n.r. Iris en Walter de Bruijn, Nicoline Verkley, Dieter van Grinsven en banketbakker Lex Verkley. De Lange Soester

Fietstocht opgedragen aan overleden Madelon de Bruijn (22)

26 augustus 2019 om 08:37 Maatschappelijk

SOEST 'De Lange Soester' moet een jaarlijks terugkerende wielertocht worden waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van energiestofwisselingsziekte. De eerste editie, op zondag 1 september, kent een tragische aanleiding: het overlijden op 19 mei jongstleden van Madelon de Bruijn. Madelon, die vijf jaar in het zorgcentrum Amerpoort aan de Birkstraat in Soest woonde, werd slechts 22 jaar.

Nog maar zes maanden geleden organiseerden haar ouders Walter en Iris met succes aan de Dalweg een spinningmarathon om geld op te halen voor het bestrijden van de slopende ziekte. Het toch nog onverwacht overlijden van Madelon greep iedereen erg aan. ,,Ik vond dat ik iets moest doen", aldus mede-clublid Soester Dieter van Grinsven, net als Walter en Iris lid van Ren- en Toervereniging Tempo. Dieter stapte naar bakker Lex Verkley met het verzoek om sponsorgeld. Lex Verkley aarzelde geen moment en zei direct zijn steun toe. Zo werd de organisatie van De Lange Soester een feit. De fietstocht (afstanden 85 en 135 kilometer) draagt de naam van de bekende lekkernij van Bakkerij Verkley.

Met de De Lange Soester (deelname minimaal 7,50 euro, meer mag ook) halen Dieter en de ouders van Madelon geld op voor de Stichting Ride4Kids. Deze stichting ondersteunt onderzoek gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Binnenkort gaan zij ook de Pyreneeën in om met een paar honderd andere fietsers geld op te halen voor dezelfde stichting.

De Lange Soester wordt gehouden op zondag 1 september. Inschrijvingen vóór zaterdag 31 augustus zijn verzekerd van een Lange Soester na afloop. Ontvangst vanaf 9.00 uur In het clubhuis van RTV Tempo, Industrieweg 4-A, 3762 EK Soest. De start is vanaf 9.30 uur. Aanmelden kan via langesoester@gmail.com.

advertentie
advertentie