Het straatfeest krijgt een vaste plek in de agenda van de bewoners.
Het straatfeest krijgt een vaste plek in de agenda van de bewoners. Eigen foto

Eigendomweg in Soest houdt het lekker droog

27 september 2021 om 18:00 Verkeer en vervoer

SOEST De Eigendomweg is wel eens onbegaanbaar geweest omdat die blank stond. De weg was zondag weer afgesloten, maar dit keer ter gelegenheid van een straatfeest.

Bewoners van het deel tussen de Nieuwweg en de Weegbreestraat vierden dat het volledige riool- en afwateringssysteem, inclusief de aansluitingen met de woningen, in het voorjaar volledig heeft vernieuwd. Het idee voor het straatfeest werd geopperd in de appgroep van de bewoners, tijdens de werkzaamheden.

,,Met de probleemloze waterafvoer tijdens heftige buien afgelopen zomer werd het bewijs geleverd dat deze operatie geslaagd is”, aldus een van de tevreden bewoners. De jaren ervoor liep de straat na een hevige regenval meestal snel onder.

Deze technische ingreep werd tevens gebruikt om de de inrichting en de lay-out van de straat aan te pakken. De Eigendomweg is een van de ontsluitingsroutes voor Smitsveen. Om de snelheid van het verkeer af te remmen werd een aantal jaren geleden al besloten om van de straat een 30 km zone te maken. Er werd bewust niet gekozen voor verkeersdrempels. ,,Als welkome aanvulling op de snelheidsbeperking werd de weg optisch smaller gemaakt. door gebruik te maken van onderscheidende kleuren straatwerk voor fietsers en auto’s. Twee rode banen links en rechts voor de fietsers en een grijze, door stippellijnen gemarkeerde centrale rijstrook voor de auto’s”, zegt de bewoner.

De bewoners kijken na een paar maanden, door de aannemer goed gecoördineerd ongemak, met tevredenheid naar het eindresultaat. ,,Er werd later op de avond dan ook unaniem besloten dat het succes van deze avond volgend jaar gewoon weer in de agenda komt.”

En: mede dankzij het fraaie nazomerweer hield de Eigendomweg het zondag weer lekker droog.

advertentie
advertentie