Trudy de Jong als Charlotte Brontë, donderdag in Idea.
Trudy de Jong als Charlotte Brontë, donderdag in Idea. Trudy de Jong

Literair toneel en kleinkunst in Idea Soest

4 oktober 2021 om 11:30 Podiumkunsten

Trudy de Jong en Theo de Groot brengen samen literair toneel naar Soest in een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen - vooral vrouwen - onderdrukt. Charlotte Brontë en broer Branwell zijn de hoofdpersonages in het toneelstuk, waarin naar voren komt dat broer Branwell minsten even getalenteerd was als zijn veel bekendere zus Charlotte.

SOEST Theater Idea biedt donderdag 7 oktober literair toneel en de avond erna kleinkunst. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur in het theater aan de Willaertstraat 49.

Waar Charlotte met Jane Eyre het succes kreeg waarnaar zij streefde, bewandelde Branwell - de grote belofte van wie het meeste werd verwacht - een duisterder pad. Twee hoogst intrigerende karakters komen samen op één podium. 

Trudy de Jong won de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991 en is bij het grote publiek bekend van tv-series Overspel en Divorce. In Judas speelde zij de moeder van Holleeder, in de musical Soldaat van Oranje koningin Wilhelmina.  

Theo de Groot is acteur, schrijver en producent. Hij speelde bij vele theatergezelschappen in producties van o.a. Gerardjan Rijnders, Peter Oosthoek, Leonard Frank en Frans Strijards.

Donderdag 7 oktober, 20.15 uur, Thater idea, Willartstraat 49, 18,00 euro; kaartverkoop: www.ideacultuur.nl/theater

DANIELLE SCHEL De vrijdagavond is gereserveerd voor Danielle Schel. De publieksprijswinnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival projecteert een hysterische collage van ongemakkelijke sketches, liedjes en conferences. ,,Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de geschiedenis. Een voorstelling over verbinding. Of zoiets. Hartje.”

Vrijdag 8 oktober, 20.15 uur, 16,00 euro; kaartverkoop: www.ideacultuur.nl/theater

JAN BEUVING ,,Niets blijft”, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. Beuving treedt zaterdag 9 oktober op in Idea, aanvang 20.15 uur. Entree 17,00 euro; kaarten www.ideacultuur.nl/theater

advertentie
advertentie