Tijdens Kinderboekenweek staat alles in het teken van het thema ´ Beroepen'.
Tijdens Kinderboekenweek staat alles in het teken van het thema ´ Beroepen'. Idea Kunstencentum Bibliotheek Theater

Veel Kinderboekenweek activiteiten in Idea Soest

2 oktober 2021 om 12:00 Activiteiten

SOEST Kinderboekenweek staat voor de deur. Van 6 tot en met 17 oktober zijn daarom veel activiteiten te doen in Bibliotheek Idea. Voor elk kind dat droomt zijn er toepasselijke activiteiten. Kinderen kunnen er van alles beleven en ontdekken rond het thema Beroepen.

Iedereen kan meedoen met de stickerspeurtocht! Kinderen vanaf 6 jaar gaan aan de slag met een opdrachtvel met waar/niet waar vragen rondom leuke weetjes over hele bijzondere beroepen. Iedereen krijgt na afloop een cadeautje.

KINDERBOEKENFEEST In de bibliotheek aan de Willaertstraat is op zaterdag 9 oktober het Idea Kinderboekenfeest. Dan kan er worden meegedaan aan verschillende workshop en om te ontdekken wat een echt leuk beroep is. Kinderen maken een GIF-je, spreken iets in op de radio met de Radiomakers, dansen lekker mee op swingende muziek en duiken mee in een avontuur van theatergroep ZieZus over een prinsesje dat heel graag wil zingen…
KInderboekenfeest, zaterdag 9 oktober, 14:00-16:00 uur, 4-12 jaar, gratis, opgeven via ideacultuur.nl/kinderboekenweek.

KNUTSELMIDDAG Wie van knutselen houdt kan op woensdag 13 oktober in de bibliotheek van Idea terecht. Daar liggen dan allerlei materialen klaar om mee aan de slag te gaan. Tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar gratis van alles maken, onder het genot van iets lekkers. Ook kunnen ze wegdromen in een leuk boek.

GRATIS LID Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van Bibliotheek Idea en zodoende  gratis boeken lenen. Kinderen kunnen zich samen met een ouder of verzorger inschrijven bij Bibliotheek Idea en via www.ideacultuur.nl Het is belangrijk dat het kind of de begeleider bij het afhalen van het pasje een legitimatiebewijs meeneemt.

Idea participeert ook in het Figi Kinderboekenfeest, een jaarlijkse activiteit in Zeist. Vanaf 12.00 uur zijn er op zondag 10 oktober diverse activiteiten voor twee leeftijdsgroepen. Boer Boris, Linda Dielemans (Brons), Sanne Rooseboom en illustrator Tjarko van der Pol zijn er ook. Toegang 7,50 euro. Meer informatie: www.kinderboekenfeestzeist.nl

advertentie
advertentie