Afbeelding
Foto: Thomas Meier via Pixabay

Zo bezoeken meer mensen je beursstand

6 september 2023 om 07:26 Partnercontent

Beurzen kunnen een hele effectieve manier zijn om in contact te komen met je doelgroep. Want waar heb je zoveel potentiële klanten bij elkaar? Het is daarom belangrijk dat je doelgroep je beursstand niet zomaar voorbij loopt. Je moet dus opvallen. Hoe je dat kunt doen lees je hier.

Zorg voor een opvallende verschijning

Maak in een oogopslag duidelijk wat je verkoopt en waar je bedrijf voor staat. Gebruik opvallende kleuren en treffende, relevante afbeeldingen. Breng je slogan duidelijk naar voren, bijvoorbeeld via een banner. Zorg daarnaast voor een toegankelijke en uitnodigende sfeer. Nodig mensen uit om je stand te bezoeken, maar doe dit zonder opdringerig over te komen.

Live demo’s

Om je product of dienst goed in de spotlights te zetten is het geven van live demo’s een leuke manier om jezelf te onderscheiden. Op deze manier zien potentiële klanten gelijk wat het product doet en of het aan hun wensen voldoet. De mensen die na de demo nog steeds interesse hebben, worden hoogstwaarschijnlijk nieuwe klanten.

Bijzondere activiteiten

Je kunt ook meer bezoekers krijgen bij je beursstand door bezoekers bijzondere activiteiten te laten doen. Zo heb je bijvoorbeeld race simulator verhuur. Met een race simulator kun je met behulp van een VR-bril ervaren hoe het is om op een circuit te rijden. Probeer de link te leggen tussen de bijzondere ervaring en je bedrijf of product of dienst. Er zijn ook andere activiteiten die je je bezoekers kunt laten ervaren met een VR-bril. Bij sommige VR-ervaringen kun je je bedrijfslogo in de VR-omgeving laten verschijnen. Hoe dan ook, met een VR-ervaring bij je beursstand zul je zeker meer bezoekers aantrekken. 

Relatiegeschenken

Ook relatiegeschenken en goodies zijn een goede manier om bezoekers naar je beursstand te krijgen. Je kunt relatiegeschenken en goodies ook gebruiken als prijzen voor spelletjes en winacties. Het is belangrijk dat de relatiegeschenken goed passen bij je bedrijf en dat je bezoekers er ook echt iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een drinkfles, een rugzak of een powerbank. 

Snacks

Lekker eten, wie houdt er niet van? Zet wat snacks en drankjes klaar voor mensen die je beursstand bezoeken. Gebruik bekers of bordjes bedrukt met je logo. De kans is groot dat mensen even zullen stoppen om te kijken wat je in de aanbieding hebt.

Wifi

Op een beurs zijn er veel mensen op een plek. Al deze mensen maken gebruik van het internet. Grote kans dat het netwerk hierdoor overbelast raakt en het internet langzaam wordt. In sommige gevallen is er helemaal geen gebruik van mobiel internet mogelijk. Installeer een Wifi hotspot bij je beursstand en maak duidelijk dat er bij jou een snelle, gratis internetverbinding te krijgen is. Gegarandeerd dat er meer bezoekers naar je beursstand komen. 

Workshops

Een van de redenen waarom mensen beurzen bezoeken is om kennis op te doen. Het aanbieden van korte workshops kan daarom een goede manier zijn om meer bezoekers naar je stand te krijgen. In je workshop kun je informatie over je bedrijf of product verwerken, of laten zien dat jouw product of service een oplossing biedt voor een belangrijk probleem. 

Maak een zitplek

Op beurzen zijn vaak weinig zitplekken of andere mogelijkheden om uit te rusten. Het maken van een plekje om te zitten en uit te rusten bij je stand kan zorgen voor extra bezoekers. Biedt bezoekers die aan het rusten zijn iets te drinken aan. Terwijl de mensen uitrusten kun je gelijk een praatje met ze aanknopen en ze informatie geven over je product of service. 

Marketing vooraf

Vaak zoeken mensen vooraf al informatie over de verschillende bedrijven die een stand hebben op de beurs. Door voorafgaand aan de beurs al te adverteren met zoektermen die gerelateerd zijn aan de beurs, zorg je ervoor dat bezoekers je naam al kennen. Adverteer bijvoorbeeld met een coupon die ze bij je beursstand kunnen inwisselen voor korting. Zo maak je de kans groter dat ze je ook daadwerkelijk opzoeken als ze op de beurs zijn. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie