Afbeelding

Meer ruimte nodig in huis? Berg je spullen slim op!

5 januari 2023 om 13:25 Partnercontent

Behoefte aan meer ruimte in je huis? Er zijn verschillende slimme manieren om opbergruimte te creëren, afhankelijk van je wensen en de indeling van je huis. In dit blog wordt op een rijtje gezet welke slimme manieren dit zijn.

Gebruik de verticale ruimtes in je woning

Jouw huis lijkt misschien overvol, terwijl er echt nog wel mogelijkheden zijn om spullen op te bergen. Neem bijvoorbeeld eens een blik op de muren in je huis. Heb je ergens een lege wand? Dan is er ruimte zat om een wandrailsysteem te installeren! Met planken of rekken aan de muur Kun je enorm veel spullen opbergen, of decoratie tentoonstellen. Overweeg daarom dit aan de muren te installeren om zo het gebruik van de verticale ruimte in je huis te maximaliseren.

Benut onderbenutte ruimtes

Heb je een hoog bed? Zo ja, dan heb je zeeën van extra ruimte om te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld die ene net iets te grote kast weghalen en alle spullen van daaruit onder het bed kwijt. Om dit netjes te doen kun je gebruik maken van bakken, die je onder het bed kan schuiven. 

Heb je geen ruimte onder het bed, of heb je deze al benut? Denk dan eens creatief na over andere onderbenutte ruimtes in jouw huis. Bijvoorbeeld de ruimtes onder de trap, of de ruimtes boven de deuren. Deze ruimtes zijn een goudmijn voor opslag. Met wandplanken boven de deuren vind je bijvoorbeeld compleet nieuwe ruimtes om boeken of decoratie op te slaan. Wandplanken zijn gemakkelijk te installeren en plankdragers zijn onzichtbaar weg te werken, als je dat zou willen.

Investeer in multifunctioneel meubilair

Multifunctionele meubels kunnen een geweldige oplossing zijn voor kleine huizen of appartementen waar de ruimte beperkt is. Het kan ook een kosteneffectieve optie zijn, omdat het meerdere functies kan vervullen zonder dat het nodig is om meerdere meubels aan te schaffen. Hier zijn meerdere voorbeelden van: 

  • Een salontafel met lades of planken eronder kan worden gebruikt om boeken, tijdschriften en andere kleine voorwerpen op te bergen, terwijl het ook dient als oppervlak om drankjes en snacks op te zetten. 
  • Een bank met een uitschuifbaar bed kan overdag gebruikt worden als zithoek, en kan omgebouwd worden tot een bed voor overnachtende gasten.
  • Een eettafel met planken of lades eronder kan worden gebruikt om tafellinnen, placemats en andere eetbenodigdheden op te bergen.
  • Een bureau met een neerklapbaar blad kan overdag als werkruimte worden gebruikt en indien nodig worden omgebouwd tot een eettafel of hobbytafel.

Overweeg een opslagruimte 

Als je veel spullen hebt waar je geen ruimte voor hebt in je huis, overweeg dan om een opslagruimte te huren. Dit kan een goede oplossing zijn als je niet de ruimte hebt om extra opslagruimte aan je huis toe te voegen.

Spullen weggeven

Wanneer al het bovenstaande nog steeds niet genoeg is, dan is het overwegen waard om spullen te gaan uitzoeken, weggeven en wegdoen. Je zult versteld staan van hoe goed het voelt om spullen weg te geven aan mensen die het meer nodig hebben dan jij. En als klap op de vuurpijl word je constant herinnert aan jouw goede daad door de vele ruimte die ineens is ontstaan in huis. 

advertentie
advertentie