Afbeelding
Foto Lucas Mobility

Wat zijn de voordelen van een rollator?

15 november 2022 om 10:53 Partnercontent

Een rollator is een van de meest gebruikte mobiliteitshulpmiddelen. Het precieze aantal mensen dat in Nederland gebruikmaakt van een rollator is onbekend. Uit data van het CBS blijkt dat in 2018 5,7% van de bevolking van 12 jaar en ouder gebruik maakt van een hulpmiddel voor bewegen zoals een rollator. Vrouwen maken hiervan vaker gebruik (7,4%) dan mannen (4,1%). In dit artikel gaan we in op de voordelen van een rollator.

Meer vertrouwen buiten de deur

Ouderen vereenzamen doordat ze niet zo snel meer naar buiten durven. Een rollator kan net dat ene zetje geven om die drempel te verlagen. Doordat mensen met een rollator minder angst ervaren om te vallen, durven ze ook eerder naar buiten te gaan. Daarbij is het wel belangrijk dat mensen een rollator kopen die bij ze past, zodat ze er volledig op kunnen vertrouwen. Voor de een is dat een rollator met luchtbanden en voor de ander juist weer een lichtgewicht rollator. Ga dus goed na waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Vergroot je horizon

Veel ouderen hebben moeite met lopen. Voornamelijk het afleggen van een langere afstand kan als een uitdaging ervaren worden. Hierdoor komen ze minder buiten de deur terwijl juist het in beweging zijn en inademen van frisse lucht zo goed is voor de gezondheid. Niet voor niets wordt er steeds vaker gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Met een rollator trekken mensen er gemakkelijker op uit. Dit geldt in het bijzonder voor rollators met een zitkussen. Doordat je af en toe op de rollator kunt uitrusten, kun je een langere afstand met een aantal tussenpozen afleggen.

Ideaal voor boodschappen

Veel rollators zijn uitgerust met accessoires. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een boodschappentas. Deze accessoire maakt het makkelijk om ook met de rollator boodschappen te doen en gelijk alles mee te nemen. Dit voorkomt sjouwen met onhandige tassen en zorgt voor meer comfort in het dagelijks leven. Dit geldt

Rollator nodig?

Wil je meer informatie over rollators of zoek je zelf een goede rollator? Kijk dan op website van Lucas Mobility. Zij verkopen de Lucas rollator die je 100 dagen vrijblijvend kunt proberen.

advertentie
advertentie