Afbeelding
Foto Pxfuel

Zo kom je in beeld bij headhunters

25 oktober 2022 om 14:14 Partnercontent

Jarenlang heb je hard gewerkt, tot tevredenheid van je leidinggevenden. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Een topfunctie. Alleen hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Je leidinggevende zit pas net op die plek en de kans dat deze persoon snel vertrekt is klein. Dit is misschien wel het moment om je vleugels uit te slaan. En daar hoef je niet eens actief voor te solliciteren. Recruiters zoeken namelijk altijd naar kwalitatief goed personeel.

Een headhunter

Een van de manieren om aan een nieuwe baan te komen is middels een headhunter. Veel leidinggevenden in Nederland zijn je voorgegaan. De meerderheid van de managers heeft die carrièreswitch niet zelf opgezocht. Ze zijn door derden benaderd. Vaak gaat het in zo’n geval om een headhunter.

Een headhunter is een recruiter, met dat verschil dat de headhunter zich specifiek richt op kandidaten voor leidinggevende functies. De headhunter is in dienst van het bedrijf dat personeel zoekt en gebruikt vooral zijn of haar eigen netwerk om kandidaten te vinden. Aan jou dus de taak om op te vallen.

LinkedIn

Er zijn meerdere manieren om op te vallen. Het goed bijhouden van je pagina op LinkedIn is misschien wel het eenvoudigste, maar vooral het belangrijkste om te doen. Headhunters zitten vaak en graag op LinkedIn. Plaats daarom regelmatig een update over je werkzaamheden, en zorg ervoor dat de pagina er overzichtelijk en aantrekkelijk uitziet.

Het gebeurt regelmatig dat kandidaten voor topfuncties worden gevonden via executive search. Deze manier van werving richt zich niet op kandidaten die solliciteren, maar op het personeel dat al in het bezit is van een goede baan. Hoe vinden ze die kandidaten? Juist, onder meer via LinkedIn.

Laat je gezicht zien

Je digitale gezicht is belangrijk, je echte gezicht natuurlijk ook. Een netwerkborrel is eveneens een goede plek om nieuwe contacten op te doen. Dan praat je net wat vrijer dan tijdens een officieel sollicitatiegesprek. Het gaat vooral om de interessante gesprekken. En als er nog iets anders in de vorm van een nieuwe baan uitrolt, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Blijf je ontwikkelen

Het is sowieso goed om in jezelf te blijven investeren. Dan kan je aan iets simpels denken zoals een professionele profielfoto die je voor je zakelijke contacten kan gebruiken. En het kan ook helemaal geen kwaad om jezelf te blijven ontwikkelen via opleidingen. Dat is ook meteen weer een goede plek om contacten op te doen.

Hard werken

Het is zo afgezaagd als wat, maar ook ontzettend waar. Hard werken wordt beloond. Als je goed werk aflevert, valt dat op. Niet alleen binnen het bedrijf waar je werkt, maar ook daarbuiten. De wereld is niet zo groot, zeker niet in Nederland. Als bekend wordt dat jij de persoon bent die je om een boodschap kunt sturen, gaat dat je op termijn iets moois opleveren. Misschien wel die leidinggevende functie waar je al lang van droomt.

advertentie
advertentie