Afbeelding
Foto aangeleverd

Geniet van schitterende bloesem in je eigen tuin!

4 augustus 2022 om 15:04 Partnercontent

Hopelijk heb je van afgelopen lente kunnen genieten. Er was weer prachtige bloesem te zien in verschillende bomen. Maar de bomen met de mooiste bloemen die zijn niet “net geplant”. Daarom zeggen ze ook wel is dat je bloesem bomen op tijd moet kopen. Voor alle mensen die volgend jaar dus ook stralende bloesem willen in de tuin geven we hier 3 soorten weg die de potentie hebben om prachtige bloesem te laten zien aankomende lente. 

Bloesem aanrader 1. De sierpeer

De eerste aanrader is de sierpeer. Een normale perenboom geeft natuurlijk heerlijke peren en heeft ook bloesem. Bij deze boom liggen de verhoudingen net even iets anders. De bloesem van deze sierpeer is extravagant en erg uitbundig. Wanneer je deze in de tuin hebt staan dan is het een echte eyecatcher. Deze boom heeft weliswaar kleinere peertjes die niet te eten zijn, maar ze zijn wel schattig. De sierperenboom wordt ook steeds populairder in Nederland. Op de website van BetuweBomen.nl kan je deze sierperenboom goed bekijken. 

Bloesem aanrader 2. De meerstammige krentenboom

De tweede aanrader is een bloesemboom waarbij de bloesem groeit op de blote takken van de boom. Dit is heel bijzonder om te zien, want begin maart zijn de takken nog erg bruin en dan komen op deze takken stralend witte bloesem. Veel mensen staan hier erg van te kijken. De bloesem komt dan ook echt op vanaf de grond, omdat het een meerstammige boom is. Hierdoor krijg je een omgekeerde piramide van bloesem. Deze boom past ook goed in het Nederlandse klimaat!

Bloesem aanrader 3. Meerstammige Magnolia Soulangeana

De derde aanrader is ook een meerstammige boom. De Magnolia zelf is de bekendste een meest verkochte bloesemboom in Nederland, maar de meerstammige variant is nog minder bekend. In maart/april krijgt deze boom ontzettend veel bloesem en door de meerstammige variant ook nog is in een unieke vorm. Al deze bomen zijn prachtig om te aanschouwen en kan je bekijken op BetuweBomen.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie