De schaatsen onder en gaan op die baan.
De schaatsen onder en gaan op die baan. 1e Van der Huchtschool

IJspret op eerste Van der Huchtschool in Soest

14 februari 2022 om 16:45 Overig

SOEST Op het schoolplein van de 1e Van der Huchtschool hangt de geur van warme chocolademelk. Het geluid van het dweilorkest wordt overstemd door het gekras van schaatsen en lachende kinderen. Koning Winter is in geen velden of wegen te bekennen, maar hier wordt geschaatst!

De ‘ijsbaan’ werd afgelopen weekend opgebouwd en blijft in elk geval deze week nog liggen aan de Paulus Potterlaan. Alle klassen van de 1ste Van der Huchtschool binden deze week meerdere keren de schaatsen onder. Voor veel kinderen is het de eerste kennismaking met deze oer-Hollandse bezigheid.

We hebben het predicaat Sportactieve School. Dat betekent dat we ook aandacht besteden aan de WInterspelen

Dat die juist deze week op het schoolplein werd opgebouwd is volgens Jacqueline Siebbeles, vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding, niet toevallig. ,,We hebben het predicaat Sportactieve School. Dat betekent natuurlijk ook dat we aandacht besteden aan de Olympische Winterspelen. Om dat letterlijk handen en voeten te geven, leek het ons een leuk idee om de ijsbaan een week op het schoolplein te zetten.”

Dat de leerlingen dat een goed idee vonden, is in een oogopslag duidelijk. De 100 vierkante meter ‘kunstijs’ is gevuld met gelach en geploeter. Vallen en opstaan hoort er bij maar ook dat gaat met een grote glimlach. Ook bij de kinderen die vandaag voor het eerst op de ijzers stonden. Het is ‘vet leuk’ ook al is het soms ‘vet moeilijk. Of er onder de leerlingen talenten zitten die we over 8 of 12 jaar terug zien op de Olympische Winterspelen durft de gymjuf geen uitspraken te doen. ,,Ze gaan hard vooruit, maar vraag me dat aan het einde van week nog maar een keer”, lacht ze.

Afbeelding
advertentie
advertentie