De kick-off was dinsdag op De Wegwijzer (foto) en de Carolusschool.
De kick-off was dinsdag op De Wegwijzer (foto) en de Carolusschool. Gemeente Soest

Gemeente Soest zet kinderen in tegen cybercrime

8 februari 2022 om 16:19 Maatschappelijk

Soest zet kinderen in tegen cybercrime

SOEST De gemeente roept kinderen van 8-12 jaar op om cyberagent te worden. Door de game Hackshield te spelen maken zij zichzelf weerbaarder tegen internet criminaliteit. De game is te vinden op de website http://joinhackshield.com/gemeente/soest

,,Kinderen zijn steeds vaker online”, licht burgemeester Rob Metz toe. ,,Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdverdrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen.”

Wethouder onderwijs Harrie Dijkhuizen: ,,Hackshield is een game die landelijk succesvol wordt ingezet om kinderen te leren omgaan met de online gevaren en dreigingen. Maar, het mooie is ook dat ze leren hoe ze hun omgeving, zoals hun ouders en grootouders, kunnen helpen. Daardoor is het bereik nog groter.”

De kick-off was gisteren op De Wewgwijzer in Soest en de Willaeretstraat en de Carolusschool in Soesterberg. De beste cyberagent wordt voor de zomervakantie door de burgemeester gehuldigd.

Op iedere school in Soest en Soesterberg hangen Hackshield posters en krijgen ouders een brief met uitleg. De gemeente hoopt dat ieder kind de game gaat spelen, door te spelen worden zij cyberagent voor Soest. De beste cyberagent wordt voor de zomervakantie door de burgemeester gehuldigd.

Voor dit project heeft de gemeente een landelijk onlinepakket Hackshield aangekocht, dat ook door onder andere de gemeente Utrecht en Amsterdam succesvol wordt ingezet. Voor deze campagne werkt ze samen met de politie. In een oproepvideo zien we ook agenten in actie.

advertentie
advertentie