Feestelijke bijeenkomst voor het bekendmaken van de verlenging van het predicaat.
Feestelijke bijeenkomst voor het bekendmaken van de verlenging van het predicaat. Jaap van den Broek

2e Van der Hucht in Soest wederom Excellente School

24 januari 2022 om 14:37 Onderwijs

SOEST De 2e Van der Huchtschool aan de Libel mag zich ook de komende drie jaar Excellente school noemen. Van de Inspectie van het Onderwijs kreeg de bijzonder neutrale basisschool in Overhees opnieuw de hoogst mogelijke waardering. Ook al omdat de school bovenop het goede onderwijs nog iets toevoegt.

,,Dit laatste wordt een excellentieprofiel genoemd en in ons geval was dit onze uitgebreide zorgstructuur met ‘Passend onderwijs Pur Sang’ voor al onze kinderen”, zegt schooldirecteur Rick Mast.

,,Wij wilden dit niveau en deze kwaliteit echter graag behouden en daarom hebben we in de achterliggende jaren het excellentieprofiel steeds verder ontwikkeld waardoor het steeds beter is geworden. Om die reden hebben we de Inspectie opnieuw gevraagd om ons met een uitgebreid onderzoek te beoordelen op ‘Goed’ en op ons excellente status.”

Het is aan de school om te benoemen op welk gebied zij excellent is en aan de jury om te verifiëren of het genoemde excellentieprofiel niet alleen goed wordt uitgevoerd door een school, maar ook herkenbaar is en doorwerkt in de gehele organisatie.

De Inspectie kwam langs in september en oktober vorig jaar en verrichtte onderzoek. Het eindoordeel komt van een onafhankelijke jury. Mast: ,,Al vrij snel kregen we de uitslag dat onze school ook nu weer ‘Goed’ was bevonden en enkele dagen terug ontvingen we het bericht dat we ons opnieuw en nu tot medio 2025 opnieuw een Excellente School mogen noemen!” Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt door de Inspectie.

,,We zijn hier trots op, want we hebben de lat dus nog boven het excellente niveau van 2018 gekregen”, aldus Mast, vlak voordat de aanwezige kinderen een traktatie kregen. De leerlingen die noodgedwongen thuis zaten, konden overigens meekijken en krijgen de traktatie wanneer ze weer naar school mogen.

De kinderen die thuis met corona of in quarantaine zaten, konden meekijken. Zij krijgen later ook de traktatie.
Mooi momentje om even bij stil te staan en te juichen.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie