Diana van Vulpen (rechts) overhandigde de symbolische cheque aan Stichting Regenboogboom.
Diana van Vulpen (rechts) overhandigde de symbolische cheque aan Stichting Regenboogboom. Jaap van den Broek

PCOB Baarn-Soest ondersteunt werk van Regenboogboom

Maatschappelijk

SOEST ‘Een kerstwens voor een kind’, dat is wat de Protestants Christelijk Basis Onderwijs Baarn-Soest (PCOB) wil realiseren met zijn donatie. Als doel om die wens mogelijk te maken heeft het gekozen voor vrijwilligersorganisatie de Regenboogboom in Soest.

Renée van Zandvoort, directeur en mede-oprichter van de Regenboogboom, ontving onlangs de symbolische cheque die een waarde van 1.500 euro heeft. Diana van Vulpen, directeur van de tien protestants christelijke scholen uit Soest en Baarn, overhandigde haar de cheque.

SCHOOLMEUBILAIR ,,De donatie komt voort uit de vervanging van het schoolmeubilair¨, zei Diana van Vulpen bij die gelegenheid. Oud meubilair is verkocht. ,,En daarmee willen we iets voor andere kinderen kunnen doen. De Regenboogboom sluit aan bij onze visie om het beste in kinderen naar boven te halen.”

Al dertig jaar bereikt de Regenboogboom kinderen die te maken hebben met uitdagende situaties. ,,In het werk wat we doen, willen we de kinderen herinneren aan hoe sterk en bijzonder ze van binnen zijn”, legt Renée van Zandvoort uit. ,,Dit doen we onder meer met verschillende middelen of ‘Levensvitaminen’ die we daarvoor hebben ontwikkeld; zoals Droomdekentjes, ziekenhuisbezoeken en Regenboogboompakketjes.”

ZIEKENHUIZEN Het bedrag dat de Regenboogboom heeft ontvangen wordt ingezet om Regenboogboompakketjes te maken en uit te reiken aan de kinderen die de vrijwilligers van de Regenboogboom bezoeken in verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Door in het kristal te kijken ontstaan er regenboogjes, en zo ben je toch met elkaar verbonden

KRISTAL Renée van Zandvoort: ,,Het idee is heel simpel. ,,Een ziek kind in het ziekenhuis krijgt een kristal, maar het thuisfront krijgt dat ook. Door in het kristal te kijken, ontstaan er regenboogjes en ben je toch met elkaar verbonden, ondanks de niet zo’n fijne omstandigheid of de afstand die je soms letterlijk ervaart.”

ALLE KINDEREN De kerstwens van de Regenboogboom is dat alle kinderen en hun ouders die een beroep zouden willen doen op een Regenboogboompakketje of op een Droomdekentje de vrijwilligersorganisatie weet te vinden. ,,Zo kunnen kinderen en hun ouders zich lekkerder in hun vel voelen en ervaren dat veerkracht en veiligheid van binnen zit”, aldus Renée van Zandvoort.

Het spreekt voor zich dat de mensen van de Regenboogboom zeer blij zijn met de donatie van PCOB Baarn-Soest. Met het bedrag kunnen andere kinderen weer worden geholpen, die in een vervelende of moeilijke situatie zitten.

advertentie