De app is gratis en makkelijk te installeren.
De app is gratis en makkelijk te installeren. Johan van Beek

Soest aangesloten op OmgevingsAlert app

Overig

SOEST Alle aangevraagde en verleende vergunningen en andere zaken van en voor Soest en Soesterberg zijn voortaan elk gewenst moment van de dag in te zien en te volgen.  De gemeente is nu aangesloten  op de OmgevingsAlert app.

In de app kunnen inwoners precies zien welke vergunningsaanvragen er binnen zijn gekomen bij de gemeente. Ook besluiten die de gemeente neemt over bijvoorbeeld een bestemmingsplan, een vergunning voor een evenement of een verbouwing zijn op de app te zien.

De app is een aanvulling op de wekelijkse bekendmakingen in de krant en de website www.overheid.nl. Deze publicaties blijven ook bestaan. De app is beschikbaar voor iOS en Android en gratis te downloaden.

EXTRA SERVICE ,,Inwoners willen weten wat er gebeurt in hun buurt of wijk. Waar gaat er worden gebouwd of verbouwd of wordt een boom gekapt? Niet iedereen leest de krant, of weet de weg naar de website overheid.nl. Daarom sluiten we aan bij de OmgevingsAlert app”, zegt wethouder Aukje Treep. ,,Een ander voordeel is dat inwoners ook berichten kunnen ontvangen als er bijvoorbeeld een inspraakavond is.”

Inwoners kunnen zelf instellen hoe en welke meldingen ze ontvangen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen meldingen te ontvangen van wat er gebeurt in een straal van 500 meter rondom een bepaald adres. Zo ontvangen inwoners alleen meldingen die binnen hun leefomgeving relevant zijn.

advertentie