Soest heeft zijn ‘vergezicht’ op papier staan

24 dec 2021, 12:00 Overig
Johan van Beek
De polder wordt expliciet beschermd in de omgevingsvisie.
De polder wordt expliciet beschermd in de omgevingsvisie.

SOEST De Soester gemeenteraad heeft het vergezicht voor Soest, de omgevingsvisie, aangenomen. Even een tussenstop van een lang traject. Wethouder Aukje Treep begon snel na haar aantreden in de lente van 2018 aan de voorbereidingen voor de omgevingsvisie, en is heel blij deze klus nu geklaard te hebben. Bij het van kracht worden van de Omgevingswet moeten gemeenten immers zelf zo’n visie hebben.

De invoering van de Omgevingswet staat inmiddels voor 1 juli 2022 op de agenda, maar met de komst van een nieuw kabinet is het nog afwachten of dat ook gaat gebeuren. In ieder geval heeft Soest het onderliggende lokale vergezicht, tot 2040. Zo moeten er dan 3000 nieuwe woningen bij zijn gekomen, maar ook het behoud van groen staat hoog ..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.