Met rood-wit-blauwe kleuren krijgt de rotonde Dalweg-Beukenlaan een verwijzing naar de Nederlandse vlag.
Met rood-wit-blauwe kleuren krijgt de rotonde Dalweg-Beukenlaan een verwijzing naar de Nederlandse vlag. Bouw Bulderweg

Soest fleurt middencirkels van twee rotondes op

2 december 2021 om 17:15 Overig

SOEST De rotondes Dalweg-Beukenlaan en Koningsweg-Dorresteinweg zijn volgens het college niet bepaald een visitekaartje voor Soest. Daarom zullen de middencirkels van deze verkeerspleinen worden opgefleurd. Daarbij wordt gekozen voor thematische inrichting.

De huidige inrichting is niet fraai, wat volgens het college deels komt door oude beplanting en de wijze van inrichting. Met een prijsvraag, uitgeschreven in juni, hoopte de gemeente hoveniers uit de regio te inspireren om iets moois te ontwerpen. Bouw Bulderweg uit Nijkerk leverde in de ogen van het college hiervoor de beste ontwerpen en heeft de opdracht gekregen. Het bedrijf zal de rotondes opnieuw gaan inrichten en voor de komende drie jaar onderhouden.

Elke rotonde krijgt op deze manier zijn eigen identiteit

IDENTITEIT Dat gebeurt met onder andere kunst en nieuwe beplanting volgens een thema. ,,Elke rotonde krijgt op deze manier zijn eigen identiteit”, aldus een woordvoerder. De rotonde Koningsweg-Dorresteinweg krijgt als thema ‘De agrarische cultuurhistorie van Soest’. De rotonde Dalweg-Beukenlaan verwijst straks met rood-wit-blauwe kleuren naar de Nederlandse vlag.

SOESTER TINTJE Wethouder Aukje Treep: ,,Elke rotonde zien we als kans tot vergroening in de openbare ruimte. We richten rotondes dan ook zoveel mogelijk groen in en geven ze bovendien een bijzonder Soester tintje. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met de verkeersveiligheid.”

Bouw Bulderweg begint over anderhalve week al met de werkzaamheden. Het gaat proberen in één week bij beide rotondes de beplanting eruit te halen en de grond geschikt te maken voor herbeplanting. Dat gebeurt aansluitend daarop.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie