Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Archief BDUmedia

Soesters genieten van lokaal talent bij de buren

10 februari 2020 om 06:20 Overig

SOEST Terwijl storm Ciara door de straten van Soest jaagde, bood Gluren bij de Buren culturele geborgenheid in de deelnemende huiskamers van de stad. 38 Soestenaren stelden hun privé domein open voor lokaal talent en nieuwsgierige buurtbewoners.

Gluren bij de Buren 2020 vond afgelopen zondagmiddag 9 februari plaats in de wijken van Soest. Ondanks het vooruitzicht van een stormachtige dag trokken deelnemers alles uit de kast om bezoekers te laten genieten van het uitgebreide programma met muziek, theater, cabaret en andersoortige podiumkunsten. Het was letterlijk en figuurlijk een wervelende editie. Meer dan 240 betrokken inwoners van Soest hielpen deze dag mee om het huiskamerfestival tot een succes te maken!

,,Gelukkig heeft Gluren bij de Buren het beste slecht-weer-plan: alles is namelijk binnen", vertelt de Soester programmamaker Annelien Kappenberg. ,,We adviseerden de huiskamereigenaren en bezoekers om voorzichtig te zijn en naar eigen inzicht de straat op te gaan, maar we hebben enkel positieve geluiden gehoord. De storm weerhield gluurders niet om bij buurtbewoners langs te gaan en te genieten van lokaal talent."

Gluren bij de Buren vond dit jaar in 22 steden plaats. Er kon gegluurd worden in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Assen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Haarlemmermeer, Helmond, Hilversum, Leiden. Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Utrecht, Utrecht, Zeist, Zoetermeer en Zutphen. 

Foto ter illustratie.
advertentie
advertentie