Bladeren die van de bomen zijn gevallen worden vanaf 15 november opgeruimd door RMN en Eemfors.
Bladeren die van de bomen zijn gevallen worden vanaf 15 november opgeruimd door RMN en Eemfors. Johan van Beek

RMN haalt in Soest(erberg) vanaf 15 november bladafval op

5 november 2021 om 07:00 Natuur en milieu

SOEST Vanaf maandag 15 november gaan de medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en Eemfors in Soest en Soesterberg weer de straat op om bladafval op te ruimen. Samen ruimen zij de gevallen bladeren op wegen en plantsoenen op. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken.

RMN verzoekt inwoners om hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren zodra ze merken dat de bladploeg in de straat actief is. ,,Zo kunnen onze medewerkers ongehinderd hun werk doen en het bladafval opruimen”, aldus RMN.

BLADKORVEN De locaties van de bladkorven zijn t vinden op www.soest.nl/bladkorven. In deze korven mag alleen bladeren worden gegooid. Takken, snoeiafval en ander groen mogen er niet in, anders raken de bladzuigers waarmee RMN de korven leegt, verstopt.. RMN leegt de bladkorven twee keer per week. 

Aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen plaatst de gemeente Soest géén bladkorven. In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven te snel vol. Bewoners van deze straten mogen de bladeren op een hoop vegen langs de kant van de weg.

RMN: ,,Zorg ervoor dat de hopen vanaf de weg goed toegankelijk zijn, dus niet achter een boom of ander obstakel. Deze bladerhopen ruimt RMN éénmalig op met de bladzuiger, net als de bladeren in de korven. Overig bladafval levert u gratis in op het recyclingstation.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie