RMN: Voldoende zout en alle materieel winterklaar.
RMN: Voldoende zout en alle materieel winterklaar. RMN

RMN in Soest: materieel winterklaar en 300 ton zout op voorraad

28 oktober 2021 om 19:30 Natuur en milieu

SOEST Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zegt klaar te zijn voor het winterseizoen. In de opslag ligt 300 ton zout klaar om te strooien en alle materieel is aan een inspectie onderworpen en staat gebruiksklaar, aldus het bedrijf.

,,Niemand kan met zekerheid voorspellen wat voor winter we krijgen. Het kan een zachte of een extreem koude winter worden, en alles daartussenin”, zegt een woordvoerster van RMN dat in Soest namens de gemeente de gladheidsbestrijding uitvoert.

We bereiden ons elk jaar op het ergste voor en alle chauffeurs krijgen elk jaar een opfriscursus

,,Wij bereiden ons ieder jaar op het ergste voor zodat weggebruikers zo min mogelijk hinder ondervinden van het winterweer. In september begint dat met het (bij)scholen van medewerkers, het aanvullen van de zoutvoorraad en de controle van voertuigen en materieel zodat we op 1 november klaar zijn voor het winterseizoen.”

KENNIS De chauffeurs van RMN die er met de strooiwagens en sneeuwschuivers op uittrekken bij (dreigende) gladheid, rijden het hele jaar door ook op de verschillend vuilniswagens. De meeste gladheidsbestrijders hebben al zo’n twintig jaar ervaring, sommige anderen gaan dat de komende winter voor het eerst doen.

Zij hebben een training gevolgd, maar ook de geroutineerde strooiers en vegers volgen elk najaar een opfriscursus om goed beslagen ten ijs te komen.

ZOUT Begin oktober werd 300 ton zout in de gemeente Bunnik geleverd en per shovel naar binnen gebracht. Ook in de overige gemeenten waar RMN de gladheid strooi- en/of sneeuwschuifwerkzaamheden verzorgt is de zoutvoorraad aangevuld.

WINTERKLAAR Ieder jaar in mei krijgt al het materieel een grote onderhoudsbeurt, stelt RMN. ,,Hierbij wordt al het materieel nagelopen, doorgesmeerd en uitgetest. Indien nodig worden er reparaties en aanpassingen verricht. Vervolgens wordt er in oktober een grote vlootschouw gehouden met alle chauffeurs, waar ieder voertuig tot in detail gecontroleerd wordt. De gebreken die hierbij aan het licht komen moeten binnen een week gerepareerd zijn, zodat de gehele RMN vloot 1 november klaar staat om komend winterseizoen met name de verkeersveiligheid te waarborgen.”

Laatste gratis ronde snoehout
In november houdt RMN de vierde en laatste gratis ophaalronde van dit jaar voor snoeihout. Wie snoeihout uit eigen tuin wil aanbieden, kan hiervoor tot uiterlijk vrijdag 12 november online een afspraak maken: https://inzamelschema.rmn.nl/grofafvalafspraak. Bellen kan ook, op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur: tel. 0900-6039222. Dan krijgt men direct de ophaaldatum door.
Het aanbieden van snoeihout gebonden aan enkele regels: samengebonden bundels van maximaal 25 kg; takken niet langer dan 1,5 meter en niet dikker dan een pols; maximaal drie kuub per huishouden; geen dozen of zakken met ander afval. Het snoeihout moet op de afgesproken datum om 7.30 uur buiten klaarliggen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie