Basjan Mol.
Basjan Mol. Eigen foto

Basjan Mol en Jessica Doorn Klimaatburgemeesters van Soest

28 oktober 2021 om 12:05 Natuur en milieu

SOEST Basjan Mol (59) en Jessica Doorn (40) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Soest noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek.

Het is een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Basjan Mol en Jessica Doorn de inwoners van Soest inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Basjan Mol en Jessica Doorn een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Soest.

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw waaronder Basjan Mol en Jessica Doorn uit Soest. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat.

Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Basjan Mol en Jessica Doorn zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Basjan Mol: ,,Samen werken we aan de groene, sociale stad van morgen. Ik geloof in de kracht van heel veel individuen bij elkaar die samen het verschil kunnen maken en dat we het nog kunnen fixen door duurzaamheid niet te benaderen als verplichting, maar als iets leuks.”

Jessica Doorn van Soester Energie: ,,Maak je huis klaar voor de toekomst: een lagere energierekening, meer wooncomfort, minder CO2 uitstoot en minder afhankelijk van aardgas!”

Jessica Doorn.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie