Concertkoor Baarn is zaterdag 7 mei te horen in de Open Hof.
Concertkoor Baarn is zaterdag 7 mei te horen in de Open Hof. Else van Luxzenburg

Concertkoor Baarn zingt zaterdag in de Open Hof in Soest

2 mei 2022 om 19:30 Muziek

SOEST ‘Muziek uit Wenen’ heeft het voorjaarsconcert dat Concertkoor Baarn geeft op zaterdag 7 mei. Het zanggezelschap komt daarvoor naar Soest. Het optreden in de Open Hof aan de Veenbesstraat 2 begint om 16.00 uur.

,,Aan het eind van de 17de eeuw ontstond in Wenen de traditie om liturgische muziek te ondersteunen met strijkinstrumenten, orgel en trombones om de vocale partijen te versterken”, verklaart dirigent Anthony Scheffer. ,,Met dit programma nemen we het publiek mee door de muziekgeschiedenis van deze Weense ontwikkelingen en hopen we het publiek wederom te verrassen met bekend en onbekend repertoire van bekende en onbekende componisten.”
Op het programma staan werken van Zelenka, Mozart, Von Beethoven en Bruckner. Medewerking aan het concert verlenen de solisten Anna-Julia David (sopraan), Lotte Bovi (mezzo-sopraan), Laurent Nadal (tenor), Cyprien Crabbé (bariton) en Mitchell Sandler (bas). Wybe Kooijmans bespeelt het orgel. Ook een orkest van internationale jonge musici, eveneens onder leiding van dirigent Scheffer, begeleidt de zangers.
Voor kaartverkoop en verdere informatie: www.concertkoorbaarn.nl/bestellen/

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie