Afbeelding
Apollo

Mannenkoor zingt tweemaal in De Open Hof

4 december 2018 om 07:57 lokaal

SOEST In het voorjaar gaf Apollo een concert met als thema 'Wereldmuziek'. Dit thema werd ook voor het kerstconcert gebruikt, omdat er veel mooie muziek rond dit feest is te vinden in bijna alle werelddelen. Het programma zal bestaan uit kerstliederen uit onder meer Zweden, Spanje, Japan, Zuid-Afrika, Amerika, Duitsland, Oostenrijk en Rusland.

Good News, Fum-fum-fum, Maria Wiegenlied, African Noël, Tibie Pajom, A la nanita nana, Tollite Hostias, White Christmas, Jul-Jul-Strålande Jul, Yuki, Stille Nacht en het Ere zij God. Het is een greep uit het repertoire dat Apollo heeft ingestudeerd voor de concerten die worden gegeven op donderdag 13 en vrijdag 14 december, geheel volgens de (kerst)traditie in De Open Hof.

SOLISTE De uit Hilversum afkomstige sopraan Evelyne Overtoom zal als soliste meewerken. Apollo staat zoals altijd onder leiding van dirigent Hans van Rutten, op de piano speelt Marius van der Kuijl en op het orgel Henk Veldman.

SAMENZANG Koor, dirigent, soliste en musici zoeken ook het publiek op. ,,Zoals gebruikelijk is er veel ruimte voor samenzang met het publiek, dat ook uitgedaagd zal worden enkele buitenlandse liederen te zingen", zegt Jos Sesink, de voorzitter van het Soester mannenkoor dat in 1922 werd opgericht en de eerste jaren al direct prijzen in de wacht sleepte op concoursen.

KAARTEN De concerten op 13 en 14 december beginnen om 20.00 uur, de deur van de kerk aan de Veenbesstraat 2 gaat om 19.30 uur open. Het koor houdt de entree bewust laag om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven te komen luisteren. Een toegangskaart kost vijf euro en is in de voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van Apollo, via tel. 06-21292111 of per e-mail: info@apollo-soest.nl.

OLIEBOLLEN Daarmee is het jaar voor Apollo nog niet afgerond. De bassen en tenoren gaan ook in 2018 weer oliebollen bakken. Zo'n 13.000 oliebollen en 5.000 beignets worden op zondag 30 en maandag 31 december door het koor te koop aangeboden in Winkelcentrum Overhees, bij Honsbergen en in Winkelcentrum Soest-Zuid.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie