Afbeelding
Johan van Beek

GGD opent vaccinatielocatie in de Open Hof in Soest

21 mei 2021 om 15:01 Corona

SOEST Vanaf vrijdag 11 juni wordt er voor drie weken een tijdelijke vaccinatielocatie in de Open Hof aan de Veenbesstraat ingericht. Er zal één dag in de week, op de vrijdag, gevaccineerd worden. De doelgroep die voor deze locatie in aanmerking komt is de groep met geboortejaar 1967 en 1968.

Mensen uit deze geboortejaren die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen van het RIVM kunnen vanaf zaterdag 22 mei online een afspraak inplannen voor de locatie de Open Hof. Dat kan via de site coronavaccinatie-afspraak.nl. De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatie. Daarom heeft de GGD aan de gemeente gevraagd hier een locatie te zoeken.

PILOT De vaccinatielocatie in Soest maakt onderdeel uit van een pilot en gaat in eerste instantie drie weken lang, één dag in de week (op vrijdag) open. vaccinatielocatie in Soest maakt onderdeel uit van een pilot. Na onderzoek is gebleken dat de Open Hof in Soest voldoet aan de landelijke richtlijnen. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, kan worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk dat de locatie ‘COVID-19-proof’, voor een eventuele langere periode beschikbaar en goed bereikbaar is.

JANSSEN-VACCIN De vaccinatielocatie de Open Hof in Soest wordt een van de eerste locaties in Nederland waar gevaccineerd wordt met het Janssen vaccin. Het coronavaccin van Janssen bestaat uit 1 prik. Vanaf 2 weken na de prik is men maximaal beschermd tegen het coronavirus. De kans dat men ziek wordt door het coronavirus wordt dan klein.

STRATEGIE De Rijksoverheid bepaalt de landelijke vaccinatiestrategie. Hierin staat wie wanneer gevaccineerd wordt. De doelgroep die voor de locatie de Open Hof in aanmerking komt is de groep van geboortejaar 1967 en 1968. De mensen van voorgenoemde geboortejaren die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen van het RIVM kunnen een afspraak inplannen voor de locatie de Open Hof in Soest. Mensen met dit geboortejaar die nog geen brief hebben ontvangen, kunnen ook al een afspraak maken via de site coronavaccinatie-afspraak.nl.

Het is fijn dat onze inwoners zich dichtbij huis kunnen laten vaccineren

VRIJWILLIG Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter voorkomen kan worden dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo worden de meest kwetsbaren beschermd, vermindert de druk op de zorg en krijgen de mensen stapje voor stapje meer vrijheid terug.

DICHTBIJ Wethouder Liesa van Aalst uit Soest is blij met de (tijdelijke) vaccinatielocatie in Soest. ,,Het is fijn dat onze inwoners zich dichtbij huis kunnen laten vaccineren. Het is een belangrijke stap om jezelf en de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus. We zijn blij dat gemeente Soest op deze manier kan bijdragen aan het bestrijden van het COVID virus en de coronacrisis.”

Naast vaccineren blijft het testen bij klachten van groot belang. Bij klachten wordt dringend geadviseerd een test te laten doen. Een afspraak maken hierover kan via www.coronatest.nl of tel. 0800-1202.

Meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus: www.coronavaccinatie.nl of tel. 0800-1351.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie