Afbeelding
GGD Regio Utrecht

GGD Regio Utrecht gaat tot laat in avond vaccineren

16 april 2021 om 16:28 Corona Coronavirus

SOEST (ANP) De GGD Regio Utrecht (GGDrU), waar ook Soest onder valt, gaat vanaf komende woensdag tot laat in de avond vaccineren in de Jaarbeurs Utrecht. Het gaat om een tijdelijke pilot om te onderzoeken hoe groot de bereidheid is onder inwoners om zich op latere tijdstippen te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De GGDrU prikt nu van 08.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens de pilot kan dit tot 23.45 uur. Met de gegevens uit de pilot wordt bekeken of deze ruime openstelling tijdens de massavaccinatie ook wordt ingezet. ,,Wij willen zo laagdrempelig mogelijk zijn ten aanzien van openingstijden en locaties. Deze pilot en mogelijke avondopenstelling dragen hieraan bij”, aldus directeur Jaap Donker.

Mensen die nu in aanmerking komen voor vaccinatie kunnen bij het maken van een afspraak bij het lokale nummer van GGDrU de voorkeur aangeven voor de avond. De verruimde openingstijden gelden ook tijdens de avondklok. Aangezien het om een medische ingreep gaat, zijn mensen met een afspraak vrijgesteld van de avondklok. Zij moeten vanwege de avondklok nog wel een ingevulde eigen verklaring meenemen en krijgen na afloop een vaccinatiebevestiging mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie