Afbeelding
Pixabay

Avondklok waarschijnlijk vanaf 31 maart een uurtje later; supermarkten schuiven mee

23 maart 2021 om 13:36 Corona Coronavirus

SOEST (ANP) Supermarkten zullen naar verwachting langer openblijven als het kabinet besluit om de avondklok niet om 21.00 uur maar om 22.00 in te laten gaan. Volgens koepelorganisatie CBL zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Het kabinet maakt de verruiming per woensdag 31 maart dinsdagavond bekend, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. De burgemeesters die veiligheidsregio’s voorzitten, deden maandag al zo’n voorstel. Het wordt steeds later licht en mensen willen in de lente graag avonden buiten doorbrengen. Dus wordt het handhaven om 21.00 uur anders moeilijker, is de gedachte achter het voorstel. 

PASEN De supermarkten raden klanten alvast aan om ook na te denken over de paasinkopen. In de periode voor Pasen is het doorgaans een drukte van belang, vergelijkbaar met drukte voor kerst. Omdat de horeca gesloten moet blijven, zullen mensen nog meer hun best doen om er thuis wat van te maken, aldus een woordvoerder van het CBL.

Verder blijft de koepelorganisatie het winkelend publiek oproepen om verspreid over de dag naar de supermarkten te komen, en vooral wat vaker in de ochtenduren. Werkgevers zouden daar ook rekening mee moeten houden, zo klinkt het.

advertentie
advertentie