Afbeelding
NPO

Huidige coronamaatregelen verlengd; avondklok gaat één uur later in

23 maart 2021 om 19:33 Overig

SOEST De huidige maatregelen worden zoals verwacht verlengd tot 20 april. Dat hebben demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge dinsdagavond tijdens de persconferentie bekend gemaakt. De avondklok gaat vanaf 31 maart, vanwege de zomertijd, een uur later in. Dan geldt de avondklok van 22.00 uur tot 04.30 uur ‘s ochtends. 

,,Ik begrijp het, dit valt tegen. Ik snap het ongeduld’’, zegt Rutte over de verlenging van de maatregelen. Toch is het nodig. Het coronavirus verspreidt zich nog altijd te snel en de ziekenhuisopnames zijn hoog. Het kabinet heeft geen andere keuze, aldus Rutte. Als de cijfers de komende tijd meevallen, kan er mogelijk toch al voor 20 april meer.

REIZEN Het negatieve reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Het advies voor de zomervakantie volgt zo snel mogelijk. ,,We hebben goede hoop dat dan meer kan”, aldus Rutte. 

Daarnaast zegt Rutte aan een plan te werken om bedrijven met geldproblemen door de crisis te helpen. Vanaf 26 april kan er één dag in de week fysiek hoger onderwijs worden gegeven mits de betreffende instelling testen kan regelen, laat demissionair minister De Jonge weten. ,,De mooiere tijden breken aan als de kwetsbare mensen en 60-plussers na de zomer zijn gevaccineerd’’, aldus Rutte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie