Koorrepetitie olv Anthony Scheffer
Koorrepetitie olv Anthony Scheffer Lillian Mulder

Concertkoor Baarn voorzichtig in voorbereiding naar Voorjaarsconcert 2022

14 februari 2022 om 23:44 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf 15 januari mogen koren weer samen repeteren en vanaf 25 januari, onder voorwaarden, zelfs optreden voor publiek. Zoals vele andere koren in het land is Concertkoor Baarn erg blij met deze ontwikkeling. 

Voorzitter Yvonne van Bommel was blij verrast toen ze het hoorde. ‘Het ging onverwacht snel en we moesten vlug schakelen om inderdaad zo snel mogelijk weer met elkaar te kunnen zingen. We hopen natuurlijk dat er straks nog meer versoepelingen komen en dat zou heel fijn zijn. Maar we blijven ook voorzichtig want we weten niet of de coronacijfers gunstig zullen blijven. Dus vandaar dat het koor tot aan de zomervakantie in De Open Hof blijft, inclusief het voorjaarsconcert op 7 mei. Hier hebben wij ruimte genoeg voor koor, orkest en publiek. Dat hebben wij in november vorig jaar meegemaakt met ons ‘coronaproof’ Najaarconcert.”

Op zaterdag 7 mei zal het koor Anton Bruckners ‘Requiem in D’ uitvoeren onder leiding van dirigent Anthony Scheffer met medewerking van Wybe Kooijmans (orgel) en een barokorkest dat Scheffer weer samengesteld heeft. Verder klinken ‘De Profundis’ van Jan Dismas Zelenka en het beroemde ‘Ave Verum’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Het orkest zal daarnaast Beethovens dramatisch stuk ‘Strijkkwartet nr.16 deel 3’ ten gehore brengen. Een prachtig programma, volgens de voorzitter.

Bij de repetities worden de richtlijnen van de overheid nog steeds nageleefd: controle van QR codes, kooropstelling op 1,5 meter afstand van elkaar, in de pauze looproutes, mondkapjes op als je niet zit en - vooral! - bij klachten thuisblijven.

Van Bommel: “De eerste koorrepetitie van dit jaar was een heel groot feest want iedereen had het zingen onder leiding van dirigent Scheffer ontzettend gemist. De opkomst was verrassend goed, slechts twee koorleden meldden zich i.v.m. de hoge besmettingscijfers voorlopig nog af, een keuze die uiteraard volledig geaccepteerd wordt. Er zijn zelfs al nieuwe leden bijgekomen! Wie ook mee zou willen zingen met dit project is van harte welkom om nu in te stappen, vooral de alten en tenoren kunnen nog wel versterking gebruiken.”

Het koor repeteert op woensdag van 20.30 – 22.15 uur in De Open Hof, Veenbesstraat 2, Soest. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Yvonne van Bommel, tel.nr. 035-685 0765.

Verdere informatie over het koor is te vinden op www.concertkoorbaarn.nl

Een koorlid controleert de gepaste afstand
advertentie
advertentie