Bloemen voor de jubilaris.
Bloemen voor de jubilaris. Marcel Reulen

Joop Oversteegen: 75 jaar PVO

6 mei 2020 om 14:14 Mensen

SOEST ,,Ik ben er nog steeds dankbaar voor dat ik die trom destijds omgehangen kreeg, ik heb er een mooie hobby aan overgehouden.” Dat zegt Joop Oversteegen uit Soest. Hij heeft het over een moment van 75 jaar terug. Exact zo lang is hij nu lid van PVO.

Het is 5 mei 1945. Nederland is bevrijd van de Duitsers en ook Soest viert vanzelfsprekend uitbundig feest. Er moet muziek gemaakt worden. PVO wil zo snel mogelijk de straat op en hangt Oversteegen een trommel om. Het is het begin van zijn lidmaatschap van de muziekvereniging.

BIJDRAGE Volgens het bestuur én leden van PVO is de bijdrage van Oversteegen aan de vereniging zeer groot te noemen. Zo gaf hij les, zat hij in het bestuur, gaf hij slagwerkinstructie en stond hij aan de wieg van de Eemlander Blaaskapel en de Big Band Blow van PVO. Nog steeds blaast Joop elke maandagavond in het harmonie orkest zijn partijtje (op de bas-klarinet) mee.

BLOEMEN PVO pleegt zijn jubilarissen te huldigen met een muzikaal optreden aan de deur. Dat zat er vorige week niet in vanwege de coronamaatregelen. Alle activiteiten van de muziekverenigingen liggen momenteel stil. Om het bijzondere jubileum toch een feestelijk tintje te geven kreeg 'Ome Joop' dinsdagmorgen bezoek van de bestuursleden. Zij hadden een bos bloemen meegenomen en feliciteerden hem namens de gehele vereniging. ,,We hadden natuurlijk graag met de hele vereniging gekomen maar ook dat was dus helaas niet mogelijk", aldus voorzitter Marcel Reulen.

KAARTENACTIE Wat de jubilaris niet wist, is dat de muziekvereniging een kaartenactie was gestart. Het verzoek aan de leden was om Oversteegen een felicitatiekaart te sturen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven.

advertentie
advertentie