Marijke van der Made en Marjolein Tönis exposeren vanaf zaterdag in Artishock. De opening is om 20.00 uur.
Marijke van der Made en Marjolein Tönis exposeren vanaf zaterdag in Artishock. De opening is om 20.00 uur. M. v.d. Made/M. Tönis

Zeegezichten en landschappen

6 maart 2020 om 08:00 Kunst

SOEST Galerij Artishock presenteert een duo-expositie met abstracte zeegezichten en landschappen, iPad portretten en Ein Winterreisse. In maart staan deze thema's centraal in de expositie van Marijke van der Made en Marjolein Tönis, twee vrolijke en bevlogen kunstenaressen uit Amersfoort.

De dames kennen elkaar via kunstenaarscollectief Artré. Ze zijn niet helemaal onbekend met Artishock: Marijke heeft midden jaren 70 tekenles gehad en Marjolein 50 jaar geleden een filmcursus. Ze zijn mede-oprichtsters van Galerie Absoluut, een initiatief dat ontstond toen de kunstenaars van Artré het verzoek kregen een groot leegstaand winkelpand te vullen met kunstwerken. In het winkelpand konden ze twee jaar lang hun gang gaan.

Marijke heeft al haar energie en tijd gestoken in het kunstenaarschap, haar tekenlessen in Artishock waren directe aanzet om kunstenaar te worden. Waar Marjolein haar inspiratie uit muziek, film en televisie haalt, laat Marijke zich vooral inspireren door de natuur, met name die uit de Auvergne en IJsland. Naast schilder is zij ook keramist. Marijke komt met zeegezichten en landschappen naar Artishock.

Marjolein zal portretten tonen en illustraties uit haar boekje 'Winterreise', een verbeelding van Schubert's liederencyclus. Hiervan zal ze tijdens de expositieopening in het gebouw aan de Steenhoffstraat cd's verkopen.

Zaterdag 7 maart, 20.00, Artishock, Steenhoffstraat 46a, opening duo-expositie Marijke van der Made en Marjolein Tönis, gratis entree.

EZTHETIC Aansluitend op de expositieopening begint om 20.30 uur een gratis jazzconcert, dit keer met Jens Meijer's Ezthetic.

Ezthetic is een band bestaande uit de beste jonge musici in Nederland. De bandleden spelen rauwe geïmproviseerde muziek met melancholische melodieën en spannende solo's. Ze halen hun inspiratie uit de chaos, drukte en architectuur van de grote stad. Bezetting: Jens Meijer (drums), Prashant Samlal (gitaar), Jonathan Ho (contrabas), Daniel Clason (trompet) en Jesse Schilderink (tenorsax).

Zaterdag 7 maart, 20.30 uur, jazzconcert van Jens Meijer's Ezthetic, gratis entree.

advertentie
advertentie