Afbeelding
Eempers

De Postiljon neemt afscheid van juf Els

13 februari 2020 om 12:02 Mensen

SOESTERBERG Zou iemand donderdagmorgen nietsvermoedend de school zijn binnengekomen, dan zou hij of zij zich ongetwijfeld hebben afgevraagd wat er aan de hand was. Door de hele christelijke basisschool de Postiljon galmde het: 'Waar is dat feestje?' De muziek werd gespeeld om het afscheid te onderstrepen van Els Westeneng die na ruim 43 in het onderwijs, waarvan 23 jaar op de Postiljon, met pensioen ging.

Alle kinderen stonden langs de rode loper en in de lange gang klaar om haar met een zelfgemaakte, geplukte of gekochte bloem en zingend te verwelkomen. Kortom; juf Els werd als een BN'er feestelijk ingehaald en een bonter boeket bloemen, uiteindelijk verzameld in een grote plastic bak, zal ze niet eerder hebben gekregen.

Els Westeneng is met veel energie gestart als leerkracht op de De Savornin Lohmanschool, in Soest en daarna op basisschool De Werveling, ook in Soest. Doordat het leerlingenaantal daar daalde ging ze naar de Postiljon in Soesterberg. Dat is nu ruim 23 jaar geleden. De energie van toen heeft ze nog steeds. Zo werkte ze de laatste tien jaar als remedial teacher op de Postiljon en op de Koningin Wilhelminaschool in Baarn. Ze werkt nog steeds vol overgave en met grote betrokkenheid met haar kinderen. Ze heeft veel expertise opgebouwd en onderhoudt dit tot de dag van vandaag. Zij is ook een EHBO'er en dat is altijd handig als er iets gebeurt op school.

Els Westeneng gaat na haar pensioen genieten van haar vrije tijd. Ze heeft veel hobby's zoals lezen, fietsen en wandelen. Haar hart ligt ook bij het maken van actieve vakanties. Ook in cultuur is ze geïnteresseerd. Ze zei laatst dat ze het zo fijn vindt dat ze nu echt tijd gaat krijgen voor haar hobby's, een cursus volgen en vrijwilligerswerk doen. Directeur Jeannette de Ronde van de Postiljon: ,,We zullen haar gaan missen als een fijne juf en vakvrouw, die met veel liefde en passie haar werk als leerkracht al die jaren gedaan heeft."

Na haar afscheid zal ze niet direct in een gat vallen, want ze gaat direct op vakantie naar Finland om daar te genieten van een mooie reis.

advertentie
advertentie