De Postiljon in Soesterberg krijgt nieuwbouw, maar verzoeken van Soester basisscholen voor aanpassingen zijn niet gehonoreerd.
De Postiljon in Soesterberg krijgt nieuwbouw, maar verzoeken van Soester basisscholen voor aanpassingen zijn niet gehonoreerd. Eempers

Basisscholen ontstemd over afwijzing verzoeken

21 januari 2020 om 07:00 Onderwijs

SOEST Geen nieuwe noodlokalen voor de tweede Van der Huchtschool, geen uitbreiding van De Werveling, geen renovatie van de Ludgerusschool, geen ver/nieuwbouw van het Griftland College.

Johan van Beek

De besturen van deze basisscholen zijn zeer ontstemd, en dat geldt ook voor de CDA-fractie die in de periode 2010-2018 in Jannelies van Berkel een wethouder had die het Integraal Huisvestingsbeleid voor het lokale onderwijs voorbereidde. De raad stelde in 2017 dat beleid vast. De zojuist benoemde (bouw)verzoeken voldoen aan dat beleid, maar toch kregen de basisscholen nul op het rekest.

VERKEERDE BEEN Het CDA voelt zich op het verkeerde been gezet. ,,De gemeenteraad moet er immers van uit kunnen gaan dat het college handelt conform vastgesteld beleid. Scholen geven aan dat ze de gang van zaken zien als een eenzijdige aanpassing van spelregels tijdens het spel. Het CDA voegt daar aan toe: en zonder de spelers tijdig op de hoogte te stellen dat de regels zijn veranderd." En dat na jaren van overleg.

Volgens het CDA zitten de scholen nu nog langer opgezadeld met ruimteproblemen en moeten kinderen onnodig lang in noodlokalen of ongeschikte ruimten les krijgen.

Als raadsfractie voelt het CDA zich gepasseerd, omdat het college de aanvragen van de scholen niet heeft voorgelegd aan de raad, maar op eigen houtje de verzoeken ter zijde heeft geschoven. Kennelijk omdat bij nieuw- en verbouw rekening moet worden gehouden met duurzaamheid, er de noodzaak is van integratie en er wellicht moet worden verhuisd.

SOESTERBERG In Soesterberg krijgt De Postiljon wel nieuwbouw en mag de Carolusschool uitbreiden naar het huidige (zelfbenoemde) dorpshuis De Linde, dat naast de school staat.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie