Momentopname van de officiële opening, begin maart van dit jaar.
Momentopname van de officiële opening, begin maart van dit jaar. Jaap van den Broek

Diaconaal Inloophuis Soest heropent deuren

29 juni 2020 om 15:55 Maatschappelijk

SOEST Het was een drukbezochte opening, begin maart van dit jaar. Het zaaltje in De Open Hof zat helemaal gevuld, voordat de bezoekers konden rondkijken in de ontmoetingsruimte De Binnenhof van de kerk aan de Veenbesstraat.

Die locatie was beschikbaar gekomen voor het Diaconaal Inloophuis Soest. Niet lang daarna moest de deur alweer op slot toen het coronavirus zich ook had genesteld in de longen van Nederlanders en steeds meer mensen besmet raakten.

Maar vanaf vrijdag 3 juli mag het Diaconaal Inloophuis, als gevolg van de versoepelingen, weer open. De koffie staat dan weer klaar. De voorziening is bestemd voor iedereen die een praatje wil komen maken, of gewoon rustig in een hoekje een bakkie wil doen. Er kunnen in het Inloophuis speeltjes worden gedaan en er liggen tijdschriften en kranten.

Het Diaconaal Inloophuis is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Protestantse Gemeente Soest (waartoe De Open Hof behoort), de Evangelie Gemeente Soest en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Soest.

GASTVRIJHEID Het is niet de bedoeling om het christelijk geloof te verkondigen. Gastvrijheid en een luisterend oor zijn de voornaamste ingrediënten in de hoop dat de bezoekers elkaar ontmoeten. Vrijwilligers fungeren als gastvrouw en -heer. Nadia Koops coördineert de gang van zaken in het Inloophuis waar koffie en thee gratis zijn, net als de toegang. Want het Diaconaal Inloophuis Soest wil een laagdrempelige voorziening zijn voor iedereen.

Het aantal gasten dat binnen kan worden ontvangen is voorlopig beperkt. Bij goed weer zal regelmatig een buitenterras worden klaargezet. Het Inloophuis is te vinden aan de Veenbesstraat 2. De openingstijden: maandag en zaterdag om 13:00-16:00 uur (derde zaterdag van de maand 10:00-12:00 uur) en vrijdag om 10:00-13:00 uur.

Johan van Beek

advertentie
advertentie