Informatie over de vormen van een pleeggezin wordt op 29 juni gegeven in Soest.
Informatie over de vormen van een pleeggezin wordt op 29 juni gegeven in Soest. Monique Westendorp

Informatie- en inspiratieavond over pleeggezinnen

20 juni 2020 om 08:00 Maatschappelijk

SOEST Er zijn diverse vormen van (pleeg)zorg voor kinderen. Van steungezin tot fulltimepleeggezin en alles wat hier tussen in zit. Om informatie over deze vormen te geven, houdt Stichting Present Soest, samen met De Rading Pleegzorg, Timon en Youké een informatie- en inspiratieavond. Die vindt plaats op maandag 29 juni in De Plantage.

Mensen die wel eens nadenken over wat ze zouden kunnen betekenen voor een kind in hun omgeving, zijn welkom op de informatie- en inspiratieavond. Een woordvoerster van Stichting Present: ,,Op deze avond is er informatie over Homies, een laagdrempelige ondersteuning van gezinnen met stress, maar ook over de diverse vormen van pleegzorg, zoals tijdelijke pleegzorg, weekend pleegzorg en een van de vele andere vormen die er in de praktijk zijn."

GEEN EXPERT De bijeenkomst van beide organisaties over pleeggezinnen is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over initiatieven in de buurt en ouders te ondersteunen en over pleegzorg. Dat pleegouderschap of gezinsondersteuing alleen is weggelegd voor opvoedingsexperts, is een misverstand, stelt Present.

GESPREK Tijdens de informatieavond wordt een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een medewerker van organiserende organisaties in gesprek te gaan over de mogelijkheden die er voor mensen zijn, die erover denken om een pleegkind in het gezin op te nemen. Ook zijn er 'homies' en pleegouders aanwezig die de bezoekers vanuit de praktijk desgewenst graag vertellen over hun ervaringen.

AANMELDEN De informatie- en inspiratieavond voor potentiële pleeggezinnen is op maandag 29 juni en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur kunnen de bezoekers naar binnen voor een inloop met koffie en thee. De bijeenkomst wordt gehouden in De Plantage aan de Smitsweg 311. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden voor de informatieavond verplicht.

WEBSITE Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de site van Stichting Present: https://stichtingpresent.nl/soest/aanmelden.

advertentie
advertentie