Afbeelding
Dag ontspannen beginnen

Je dag ontspannen beginnen: 7 tips

19 juni 2020 om 08:33 Partnercontent

Alles wat jij ‘s ochtends vanaf het moment dat je opstaat denkt, doet en voelt heeft invloed op de rest van je dag. Laat je de wekker drie keer snoozen en sta je vervolgens vol stress op om nog op tijd op het werk te komen: dan zit je die dag waarschijnlijk wat minder lekker in je vel. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om je dag ontspannen te beginnen: en deze hebben we natuurlijk voor je op een rijtje gezet.

1. Sta wat vroeger op
Door ‘s ochtends een half uurtje vroeger op te staan geef je jezelf de tijd om te ontspannen. Zet een kopje koffie of thee, smeer een boterham en pak je daghoroscoop erbij. Heb je geen krant? Dan kun je hier je horoscoop lezen. Een half uurtje vroeger opstaan geeft je namelijk even net dat momentje voor jezelf dat je gedurende dag al snel vergeet te pakken.
 

2. Niet snoozen
Wanneer je wat vroeger op wilt staan is snoozen dus ook absoluut not-done. Te laat opstaan geeft je stress, en alle ochtendactiviteiten snel uit moeten voeren zorgt ook niet voor ontspanning.
 

3. Neem een verfrissende douche
Begin je ochtend met een verfrissende of zelfs koude douche. Je bent meteen wakker, je cellen gaan direct hard aan de slag om het lichaam weer warm te maken en daarnaast verhoogt een koude douche ook je weerstand nog eens.
 

4. Neem tijd om te stretchen

Neem iedere ochtend even de tijd om een kleine 10 minuutjes te rekken en strekken. Dit zorgt ervoor dat de energie in je lichaam gaat stromen en dat je lijf gedurende de dag flexibel blijft.
 

5. Zet fijne muziek op
Niets zo fijn als je favoriete muziek om je ‘s ochtends bij om te kleden. Het kan echt ontzettend genieten zijn om met je favoriete plaatjes te ontbijten, te rekken en strekken en je voor te bereiden op een geweldige dag.
 

6. Doe wat actiefs
Om je lichaam ‘s ochtends goed wakker te krijgen kan het fijn zijn om even wat actiefs te doen. Een rondje hardlopen in de omgeving of een flinke wandeling met de hond is vaak al genoeg. Het zorgt ervoor dat je lichaam goed wakker wordt, en dat je de rest van de dag ontspannen door kunt komen.
 

7. Drink warm water
Warme dranken zoals thee of zelfs koffie kunnen je lichaam een fijn en ontspannen gevoel geven. Zeker een kopje thee (het liefst met verse kruiden natuurlijk) met honing maakt je hele lichaam lekker warm.

advertentie
advertentie