Belle van Zuylen, door Nadjezjda van Ittersum.
Belle van Zuylen, door Nadjezjda van Ittersum. Nadjezjda van Ittersum

Nadjezjda van Ittersum uit Soest exposeert in Singer Museum

30 oktober 2022 om 08:00 Kunst

SOEST/LAREN Van Nadjezjda van Ittersum is momenteel werk te zien in Singer Museum in Laren. Daar exposeert ze met andere leden van Kunstenaars Vereniging Laren Blaricum in de nieuwe Nardinc galerie.

Die ruimte past uitstekend bij de expositie, want Van Ittersum en collega’s tonen er hun nieuwste werk. De kunstenaarsvereniging bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan is er ook een boek verschenen: 100 jaar Verenigde Solisten van Peter van der Ploeg.

Ik bewonder haar omdat ze een vrijzinnige, geëmancipeerde en verlichte schrijfster wasVROUWEN ,,Mijn beeld van Belle van Zuylen (1740-1805, foto) staat in een vitrine, gemaakt van geglazuurde chamotte klei en zilver luster”, zegt Nadjezjda. ,,Ik bewonder haar omdat ze een vrijzinnige, geëmancipeerde en verlichte schrijfster was. Ik vind het fijn om interessante vrouwen uit het verleden te verbeelden. Zo maakte ik ook een beeltenis van Anna Paulowna met haar Russische kerkje in de hand. 

De tentoonstelling in het Singer Museum is tot en met 27 november te bezoeken. Nadjezjda: ,,In ons gemeentehuis staat mijn beeld van Soesja.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie