Een compilatie van enkele kunstwerken die te zien zullen zijn.
Een compilatie van enkele kunstwerken die te zien zullen zijn. Peter Schipper

Kunstbeurs in Koninklijke Kassen paleis Soestdijk: 10-11 september

7 september 2022 om 10:00 Kunst

Los van bepaalde evenementen is een bezoek aan de tuinen van Paleis Soestdijk momenteel niet mogelijk. Maar tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 en zondag 11 september zijn de tuinen gratis toegankelijk en daarmee ook de expositie Kunst op Stand in de Koninklijke Kassen op het terrein.

BAARN/SOEST Onder het motto ‘Kunst op Stand’ tonen achttien kunstenaars op zaterdag 10 en zondag 11 september hun werk in de Koninklijke Kassen in de tuin van Paleis Soestdijk. In het kader van Open Monumentendag zijn de tuin van het paleis én de kunstbeurs beide dagen geopend van 9.00 tot 18.00 uur en gratis toegankelijk.

COMBINEREN Zo kunnen bezoekers komend weekeinde op beide dagen een aangename wandeling door de interessante paleistuin combineren met een bezoek aan een zeer gevarieerde expositie hedendaagse kunst.

KUNSTENAARS Aan de kunstbeurs ‘Kunst op Stand’ nemen achttien kunstenaars deel en gezien de uiteenlopende disciplines van de deelnemers staat het werk garant voor een zeer gevarieerde expositie. De werken lopen uiteen van assemblages, fotografie en sieraden tot schilderijen en objecten. Kortom, in welke kunstdiscipline de bezoeker ook geïnteresseerd is, er is altijd wat van zijn of haar gading te vinden. Onder de deelnemers aan Kunst op Stand zijn twaalf kunstenaars uit Soest of Baarn, de andere deelnemers komen uit de ruime regio.

SPONSOREN Kunst op Stand wordt georganiseerd door Nadja Willems, Chris Rodenburg en Peter Schipper, drie kunstenaars uit Soest. Hun insteek is kunstenaars juist in deze tijd de mogelijkheid te bieden hun werk tegen lage kosten aan een breed publiek te tonen. Dit kunnen zij echter niet realiseren zonder de bijdrage van sponsoren.

De drie organisatoren van het tweedaagse evenement zijn dan ook bijzonder blij met de ondersteuning van de gemeenten Soest en Baarn, maar ook met die van het Boellaardfonds, het K.F. Heinfonds en de MeyerBergman Groep, eigenaar van Landgoed Soestdijk. In de Koninklijke stallen werd vorig jaar ook een Kunst op Stand gehouden. Die werd toen drukbezocht.

OPENINGSTIJDEN De kunstbeurs Kunst op Stand is te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 september van 9.00 uur tot 18.00 uur. De Koninklijke Kassen bevinden zich in de tuin van Paleis Soestdijk aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn.
De toegang tot zowel de paleistuin als de expositie is op beide dagen gratis. Bezoekers kunnen bij het paleis (betaald) parkeren. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.kunstopstand.nl en www.paleissoestdijk.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie