Peren in Boomgaard Soestdijk.
Peren in Boomgaard Soestdijk. Goran Christiansson

IVN viert de natuur tegenover Paleis Soestdijk

30 augustus 2022 om 15:30 Natuur en milieu

SOEST/BAARN IVN Eemland viert op zaterdag 3 september de natuur. Dat doet de organisatie op de kwekerij/boomgaard , tegenover Paleis Soestdijk. ,,We zijn te vinden aan het parkeerterrein achter de beukenheggen”, zegt een woordvoerder.

Belangstellenden wordt geadviseerd op de fiets te komen naar deze activiteit van de natuurorganisatie. Bij IVN Eemland zijn ze er helemaal klaar voor. ,,Doe inspiratie op, verwonder je of word gewoon blij van deze prachtig gelegen groene historische locatie”, luidt de lokroep van IVN.

Na jaren van verwaarlozing zijn vrijwilligers nu drie jaar bezig om deze koninklijke boomgaard, fruittuin, bloementuin, moestuin en kruidentuin nieuw leven in te blazen en daarbij de natuur te ontwikkelen. Op deze natuurfeestdag zijn er extra activiteiten voor jong en oud.

SPEURTOCHT De schaapsherder is er met schapen en schaapshonden, de imker toont haar bijen, er is een kinderactiviteit, er is een speurtocht uitgezet met vraag en antwoord, bezoekers kunnen een bos gifvrije bloemen plukken voor een kleine prijs, de oogst van appels en peren proeven en er is een mobiele jukebox met leuke muziek.

Fête de la Nature heeft de viering. Bezoekers mogen er picknicken en kunnen hun vragen afvuren op de vrijwilligers van IVN Eemland. Het natuurfeest is van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie