Voor de werken van Bianca Pauline is een aparte kamer ingericht.
Voor de werken van Bianca Pauline is een aparte kamer ingericht. Eigen foto

Bianca Pauline uit Soest exposeert in Rietveldpaviljoen

7 december 2021 om 09:15 Kunst

SOEST Bianca Pauline uit Soest exposeert tot en met 19 december in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Voor haar werken is een aparte kamer ingericht.

,,Eigenlijk heb je het gevoel dat je een oud zolderkamertje binnenloopt waar oude schilderijen staan en je een kijkje mag nemen van alle vergeten herinneringen”, zegt de kunstenares over haar expositie.

,,Mijn werk komt rechtstreeks uit mijn hart. Mijn camera is mijn schilderskwast, het licht van het oude gebouw mijn Rembrandt licht, de handgemaakte maskers zijn mijn hulpmiddel om mijn gevoelens over te brengen en mijn persoonlijke attributen gebruik ik als symboliek. Mijn maskers en kostuums zijn handgemaakt van afgedankte materialen maar ook gebruik ik kleding van mensen die zijn overleden. Dit alles afgedrukt op canvas in oude schilderij lijsten. Dit versterkt weer mijn grote liefde voor de oude meesters.”

Bianca Pauline laat voor haar gevoel een bestaande droomwereld tot leven komen. Sinds ze zich meer met haar hobby is gaan bezighouden, beschikt ze over een collectie van meer dan honderd maskers. Meer info: https://www.biancapauline.nl/.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie