Kerststallen van Gerdie Bade.
Kerststallen van Gerdie Bade. Privé foto

Museum Soest: kerstsfeer, schilderijen en berenwedstrijd

8 november 2021 om 17:00 Kunst

SOEST In Museum Soest zijn vanaf vrijdag 12 oktober vier nieuwe exposities te zien. Dat brengt meteen kerstsfeer in het voormalige klooster, want Gerie Bade toont een groot aantal van haar kerststallen. Drie vitrines zijn er telkens gevuld met stalletjes uit allerlei landen van de wereld. In de meeste gevallen schafte ze zelf aan en zo zit er achter elk exemplaar een verhaal.
Van Cor Kaspers zijn schilderijen te zien. Wildlife is het favoriete thema van de autodidactische kunstenaar uit Amersfoort.
In het museum aan de Steenhoffstraat hangen vanaf vrijdag ook schilderijen van Carla Leber die op latere leeftijd haar vroegere hobby weer oppakte en schilderlessen ging volgen.
Thea Oskam, Julie van Lith en Toos Keuning delen in Museum Soest hun passie voor beren. Regelmatig komen ze samen om weer nieuwe te maken. Elke steek wordt met de hand gezet. Er komt geen naaimachine aan te pas. Rond deze berenexpositie is een wedstrijd voor kinderen georganiseerd (zie rechtsonder op deze pagina).

BERENWEDSTRIJD Rond de berenexpositie  is een berenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd. Ze kunnen kleuren, versieren of zelf een beer maken. Kinderen kunnen hiervoor vanaf 12 november gratis naar binnen aan de Steenhoffstraat 46. Voor de begeleidende ouder geldt een entree van vijf euro. Wie alle grote en kleine beren heeft bekeken en ideeën heeft opgedaan, kan bij de receptie een kleurplaat en een deelnameformulier opvragen. Thuis kan eventueel iets worden versierd of een beer worden gemaakt.

Tot 1 januari kan de kleurplaat of het werkstuk worden ingeleverd bij het museum. Alle inzendingen krijgen een mooi plekje in het museum en in januari worden er ook prijzen uitgereikt aan de mooiste of leukste inzendingen. Zie ook www.museumsoest.nl

De dames van de berenexpositie en berenwedstrijd.
advertentie
advertentie