Spiegeling van Karin Alberts. Te zien bij HazArt aan de Pimpelmees.
Spiegeling van Karin Alberts. Te zien bij HazArt aan de Pimpelmees. Karin Alberts

Veertig lokale kunstenaars vormen Atelierlint

12 september 2020 om 08:00 Kunst

SOEST Wie een bijzondere tocht door artistiek Soest wil maken, kan van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september het Soester wegennet op. Op diverse locaties zijn werken te zien van veertig beeldend kunstenaars. De aftrap is op vrijdag in Idea, tijdens het weekeinde kunnen liefhebbers het lint geheel of gedeeltelijk volgen.

Een TomTom is in de vorm van een brochure verkrijgbaar bij onder meer het infopunt van IdeaCultuurcentrum. Daarin staan alle locaties, verspreid door Soest, en per locatie de kunstenaars die iets van hun werk tonen. Bij Galerie en Beeldentuin De Hazelaar bijvoorbeeld zijn creaties van Karin Alberts (foto), Jeannet Kool en Lettie Kuyvenhoven te zien. Eric Wijnands en Maroesjka Vermolen spelen daar zondag, jazz-, soul- en popmuziek.

BOERDERIJEN Drie boerderijen bieden creatieve Soesters gelegenheid om buitenshuis publiek te bereiken. Dat zijn Het Gagelgat (Gerard Kuit), Het Derde Erf (Frank Linsewski) en De Schaapskooi. Hetty Uyland en Yolanda van Rhijn (Schoutenkampweg) houden het dicht bij huis. Er zijn veel meer kunstenaars die hun eigen woon- of werkomgeving gebruiken. Zoals Meino de Graaf aan de Braamweg 97 en Hans de Goede aan de Valeriaanstraat 18.

Myrna van Schoonhorst en Yvonne van Bloemendal zijn te vinden aan de Veldweg 2 (waar ook muziek is), Aartje Kroes aan de Molenstraat 98 en Ineke Talen aan de Kerkstraat 28a. Liesbeth Sneep mag gebruik maken van ontmoetingscentrum De Klarinet.

OPTREDEN Artishock ontbreekt niet als gastheer voor deelnemers aan Atelierlint Soest. Aan de Steenhoffstraat demonstreert Eline Ulaen haar schildertechniek en is fotografische kunst van Nadja Willems te zien. Het duo Poort&deJongh verzorgt ter gelegenheid van de expositie op akoestische gitaren, samen met zangeres Marie-José Tiemstra, een optreden. Hun muziek klinkt tussen 14.00 en 17.00 uur bij het Cultureel Podium.

SMEDERIJ Op Bedrijventerrein De Grachten, waar de Kunstroute vaak werd gehouden, is ook kunst te zien tijdens het Atelierlint. Rein en Pascal Tupker stellen hiervoor hun smederij aan de Zuidergracht beschikbaar. Ze laten daar eigen werk zien.

Onderweg of na afloop kunnen bezoekers kiezen uit de speciale aanbiedingen van de horecagelegenheden die genoemd worden achterin de brochure. Behalve in de brochure zijn deelnemers en locaties ook te vinden op de website: www.atelierlintsoest.nl.

OVERZICHT Bij wijze van start voor Atelierlint 2020 is er op vrijdag 18 september, tussen 19.30 en 21.45 uur, een overzichtstentoonstelling in Idea. Ook die wordt georganiseerd door Cultuurplatform Soest. Belangstellenden dienen zich aan te melden en krijgen dan een tijdslot. Ze kunnen twinitg minuten rondkijken en een algemene indruk krijgen van wat de deelnemers te bieden hebben. Daarna krijgen ze twintig minuten de gelegenheid om wat na te praten en te drinken. Aanmelden via info@cultuurplatformsoest.nl..


Atelierlint Soest 2020 is zaterdag 19 en zondag 20 september geopend van 13.00 tot 18.00 uur.

Door Johan van Beek

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie