Voorlopig geen vaccinaties tegen corona meer in De Open Hof in Soest.
Voorlopig geen vaccinaties tegen corona meer in De Open Hof in Soest. Eempers

Priklocatie De Open Hof in Soest voorlopig dicht

20 december 2021 om 16:30 Corona

SOEST De priklocatie in De Open Hof gaat tijdelijk dicht. Deze GGD-locatie voor het vaccineren tegen corona was overigens alleen op vrijdag geopend. De voorlopige sluiting heeft te maken met een koerswijziging van de GGD. Die gaat kleine vaccinatielocaties sluiten, zodat de GGD-medewerkers op grotere locaties kunnen worden ingezet.

Deze regeling gaat vanaf woensdag 22 december in. Voor een prik dichtbij kunnen Soesters dan alleen nog terecht bij de grotere vaccinatielocaties in de regio, waaronder de locatie Amersfoort Rijtuigenloods en het Meander Medisch Centrum.

Andere locaties die hieronder vallen zijn Utrecht Jaarbeurs, Hoog Catharijne, Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. De sluiting van kleinere locaties vindt plaats omdat alle medewerkers nodig zijn bij het opschalen van de priksnelheid op deze locaties.

GGD regio Utrecht moet zo’n één miljoen inwoners in enkele weken tijd vaccineren. Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid: ,,Om deze grote operatie mogelijk te maken, moeten we zo efficiënt mogelijk werken om zo snel mogelijk inwoners te vaccineren. Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig dan een grote. Denk hierbij niet alleen aan artsen die prikken, maar ook aan medewerkers die het hele vaccinatieproces begeleiden zoals hosts, administratieve medewerkers en EHBO-ers. We hebben op dit moment álle mankracht nodig op de grote vaccinatielocaties om deze klus te klaren.”

ENIGE MANIER Iedereen die al een afspraak heeft op een kleine locatie, krijgt bericht. Nicolette Rigter: ,,We plannen deze mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We realiseren ons dat inwoners hierdoor verder moeten reizen. Op dit moment vragen wij de medewerking en begrip van onze inwoners. Dit is de enige manier waarop wij iedereen zo snel mogelijk kunnen vaccineren.”

Mensen die al in aanmerking komen voor een boosterprik, kunnen dat alleen op afspraak doen. Aan de Veenbesstraat kwamen afgelopen vrijdag veel mensen onaangekondigd zo’n derde pik halen. De meeste van hen moesten onverrichter zaken weer terug.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie