De GGD signaleert een toenemende drukte op alle priklocaties, ook in Soest.
De GGD signaleert een toenemende drukte op alle priklocaties, ook in Soest. Eempers
UPDATE

Richting 300 prikken op één dag in De Open Hof Soest

17 september 2021 om 15:49 Corona

SOEST In De Open Hof zijn vrijdag alleen al meer dan tweehonderd prikken gezet. Om drie uur ‘s middags stond de teller op 226. Dat laat de GGD weten naar aanleiding van vragen van de Soester Courant.

In de ochtend was bij de voormalige kerk aan de Veenbesstraat al een lange rij mensen. Die ‘liep’ van het meldpunt bij het gebouw tot op de stoep langs de straat. ,,Het is zeker drukker geworden sinds de persconferentie van dinsdag”, zegt een woordvoerster van de GGD. ,,Maar of dit alleen door de persconferentie komt, kunnen we niet herleiden.”

CORONA-CHECK De GGD ziet deze week op alle priklocaties een stijgend aantal mensen komen, die zich willen laten vaccineren. Mogelijk is dat het gevolg van de verplichte corona-check die wordt ingevoerd voor de horeca, de bioscoop en het theater. ,,We vinden het uiteraard fijn om te zien dat er overal een stijgende lijn qua drukte is.”

Tegenwoordig hoeft geen afspraak meer te worden gemaakt voor een prik, maart kunnen mensen, net als vroeger bij veel kappers, gewoon naar een vaccinatiepost om vervolgens maar af te wachten wanneer ze aan de beurt zijn.

We monitoren heel nauw waar het nodig is langer open te blijven

UURTJE LANGER De GGD zegt desgevraagd te bekijken of er uitbreiding van de openingstijden van de priklocaties nodig is, nu de drukte er toeneemt. ,,We monitoren heel nauw waar het nodig is om extra in te zetten. In Amersfoort doen we dit bijvoorbeeld door een uurtje langer open te blijven. Daarvoor zijn we continue in overleg met gemeenten en beheerders van de locaties. Wat de drukte vandaag in Soest betekent voor extra openingstijd de komende weken is vandaag nog niet duidelijk.”

Het aantal vaccinaties in Soest nadert vandaag al de driehonderd. In De Open Hof zit sinds juni elke vrijdag een team van de GGD om te vaccineren.

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie