GGD: ‘Geen boosterprik zonder afspraak, ook niet in Soest’

17 dec 2021, 16:29 Corona
Ronald Kersten
Veel mensen dachten dat ze zonder afspraak terecht konden voor een boosterrpik.
Veel mensen dachten dat ze zonder afspraak terecht konden voor een boosterrpik.

SOEST Bij De Open Hof, op vrijdag een priklocatie van de GGD, was vrijdagmorgen een enorme oploop van mensen. Onder hen velen die zonder afspraak een boosterprik wilden halen. De meeste van hen moesten onverrichter zake huiswaarts keren.

De GGD laat weten dat nergens, en dus ook niet in Soest, een boosterprik zonder afspraak kan worden gehaald. Veel bezoekers die voor de boosterprik kwamen, verkeerden in de veronderstelling dat dit zonder afspraak kon. Dat was (mede) ingegeven door berichtgeving op de website van de gemeente. Na contact tussen GGD en gemeente is die bewuste tekst in de loop van de dag direct gewijzigd. De gemeente heeft ook via social media gecommuniceerd dat zonder afspraak geen boosterprik kan worden gehaald.

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.