Afbeelding
Jaap van den Broek

Veel mensen trotseren regen bij intocht Sint

18 november 2023 om 19:40 Activiteiten

SOEST Sinterklaas en zijn Pieten waren niet de enigen die zaterdagmiddag de regen trotseerden. Veel Soesters, onder wie een groot aantal kinderen, namen toch plaats langs de route die de goedheiligman tijdens zijn intocht aflegde.

Direct na zijn aankomst en intocht in Gorinchem spoedde hij zich naar Soest om ook hier een rit te maken en hernieuwd kennis te maken met kinderen en volwassenen. Rond 14.00 uur arriveerde hij in winkelgebied Soestdijk. Na de ontvangst door burgemeester Rob Metz nam hij plaats op zijn paard en ging hij in een optocht naar winkelcentrum Soest-Zuid.

LEKKERNIJEN

Ook daar werd hij opgewacht door een grote kinderschare die natuurlijk allemaal de Sint wilden zien en die contact zochten met de Pieten die een grote voorraad lekkernijen bij zich hadden om uit te delen. In Soest-Zuid was nog een kort programma voordat de Sint zich even terugtrok en later de zaterdagmiddag naar Soesterberg zou afreizen. Over de intocht daar later meer.

En daarna zal de Sint de komende periode het druk hebben met zijn nachtelijke tochten over de daken en de bezoeken aan scholen en andere gelegenheden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie