De goedheiligman komt aan in de Van Weedestraat.
De goedheiligman komt aan in de Van Weedestraat. Jaap van den Broek

Intocht Sinterklaas op 18 november in Soest en Soesterberg

10 oktober 2023 om 11:10 Activiteiten

SOEST Sinterklaas wordt op zaterdag 18 november om 14.00 uur verwacht in Soest. Na zijn intocht in Gorinchem zal hij aankomen in de Van Weedestraat, ter hoogte van de passage naar Albert Heijn.

Daar zullen de goedheiligman en zijn Pieten welkom worden geheten. Vandaar vertrekt hij vervolgens in een optocht naar winkelcentrum Soest-Zuid. Onderweg maken de Sint en zijn gevolg drie keer een stop. Pieten zorgen voor lekkers.

Politie en verkeersregelaars begeleiden de mobiele intocht van de Sint. De route loopt via de Steenhoffstraat, de Middelwijkstraat, de Torenstraat, de Kerkstraat en de Soesterbergsestraat. Tot slot is er nog een kort programma op de Zuidpromenade in Soest-Zuid, rond 15.45 uur.

Het  verkeer dient hier rekening mee te houden, want de wegen worden tijdelijk afgesloten om de Sint ruim baan te geven. Tijdens de intocht worden deze wegen tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Van Weedestraat (tussen de Stadhouderslaan en de Beek en Daalselaan) 13.15-15.15 uur; Middelwijkstraat (tussen de Dalweg en de Molenstraat) 15.15-15.45 uur; Soesterbergsestraat (tussen de Eikenlaan en Vondellaan/Ossendamweg) 15.20-17.30 uur.

SOESTERBERG

Rond 17.30 uur maakt Sint Nicolaas zijn opwachting in Soesterberg, waar hij door burgemeester Rob Metz ontvangen wordt op het Den Berghplein. Ook daar gelden gedurende de middag en het begin van de avond verkeersmaatregelen.

Meer informatie is te vinden op soestersinterklaasfeest.nl en sintinsoesterberg.nl.

advertentie
advertentie