Sinterklaas doet op 12 november ook Soest al aan.
Sinterklaas doet op 12 november ook Soest al aan. Jaap van den Broek

Sinterklaas zaterdag rond 14.00 in Soest

6 november 2022 om 08:00 Activiteiten

SOEST Direct na de landelijke intocht in Hellevoetsluis komt Sinterklaas op zaterdag 12 november ook naar Soest. Hij wordt rond 14.00 uur verwacht in de Van Weedestraat. Daar staat ter hoogte van Just Jeff een podium voor hem klaar, waar burgemeester Rob Metz hem namens het gemeentebestuur en de inwoners van de gemeente welkom zal heten.

Daarna zet de goedheiligman koers richting winkelcentrum Soest-Zuid. De route is uitgestippeld via de Steenhoffstraat, de Middelwijkstraat, de Torenstraat, de Kerkstraat en de Soesterbergsestraat. In Soest-Zuid wacht hem om ongeveer 15.45 uur nog een officieel welkom. Ter hoogte van dansschool M-Beat geven jonge pieten een dansshow.

Voordat de Sint in Soestdijk arriveert zal discopiet Kally de toeschouwers opwarmen. Als hij daar is, gaat de discopiet de Sint vooruit om het publiek in Soest-Zuid alvast in de stemming te brengen.

ROETVEEGPIETEN Sinterklaas wordt begeleid door zijn vaste hoofdpiet en in de optocht lopen en rijden verder een heleboel roetveegpieten mee. Onder hen bevinden zich twee glutenvrije Pieten die duidelijk herkenbaar zullen zijn en bij en bij wie kinderen terecht kunnen voor snoepgoed zonder gluten.

Omdat er geen coronamaatregelen van toepassing zijn, verwacht het organisatiecomité dat ze niet met beperkende regels rekening moet houden en dat het evenement op de normale manier kan plaatsvinden. Vorig jaar waren er nog wel enkele beperkingen. Zo mocht de Sint niet afstappen en nergens te lang blijven stilstaan. Een ontvangst op evenemententerrein de Eng is er dit jaar niet.

Het comité dat de intocht organiseert is vorig jaar in een nieuwe samenstelling begonnen. Het bestaat uit Esther van den Breemer, Jaccomijn Hilligehekken-De Jong, Jochum de Jong, Mels van Vulpen en Arend van Zijtveld, Ze kunnen nog wel meer sponsors en hulppieten en andere medewerkers gebruiken. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@soestersinterklaasfeest.nl..

SOESTERBERG Na de intocht door Soest vertrekt de Sint meteen weer. Hij gaat dan naar Soesterberg waar hij tegen 18.00 uur wordt ontvangen en de kinderen zal begroeten.

Met zijn gevolg trekt de Sint van de Van Weedestraat naar winkelcentrum Soest-Zuid. Daarna gaat hij door naar Soesterberg.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie