Dit jaar geen traditionele intocht op de Eng. De Sint zal 'digitaal' arriveren.
Dit jaar geen traditionele intocht op de Eng. De Sint zal 'digitaal' arriveren. Jaap van den Broek

Digitale intocht Sinterklaas in Soest

7 september 2020 om 09:06 Overig

SOEST Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 14 november naar Soest, maar van een traditionele intocht zal geen sprake zijn. De goedheiligman maakt zijn entree dit keer vanwege het coronavirus op digitale wijze. Alles daarvan zal ‘thuis’ te volgen zijn.

,,Gezien de onzekere ontwikkelingen rondom het corona-virus kiest de organisatie ervoor om de intocht in Soest dit jaar digitaal te verzorgen. Op deze manier weten we zeker dat het feest door kan gaan en we in Soest ook dit jaar Sinterklaas kunnen verwelkomen”, zegt Tanja Hartman van de organisatie. ,,Dit besluit is genomen na veel overleg. Het wordt anders dan voorgaande jaren, maar we gaan ons uiterste best doen om er weer iets spectaculairs van te maken!”

FILM De laatste jaren ging de intocht gepaard met filmfragmenten. Op evenemententerrein de Eng konden de duizenden bezoekers zien waar de Sint onderweg verbleef. ,,Dit jaar kiezen wij ervoor om de hele aankomst door middel van een film te verzorgen. Op deze manier kan iedereen die dat leuk vindt thuis de aankomst van Sinterklaas in Soest ‘live’ volgen”, aldus Tanja Hartman.

De Sint zal veel plekken bezoeken die bij kinderen bekend zijn. Op een van die locaties zal burgemeester Rob Metz de Sint en zijn Pieten officieel welkom heten.

De uitzending start korte tijd na afloop van de TV-uitzending van de landelijke intocht. De link naar de Soester uitzending is te zijner tijd te vinden op www.soestersinterklaasfeest.nl. Meer informatie over bijvoorbeeld het exacte tijdstip van uitzending volgt dan ook ook via deze website.Tanja Hartman: ,,Daarnaast plaatsen wij updates op onze Facebookpagina @Soester Sinterklaasfeest en uiteraard sturen we persberichten naar de media.”

Door COVID-19 praktisch onhaalbaar om intocht van Sinterklaas dit jaar op traditionele wijze te doen

Met de richtlijnen en maatregelen rond COVID-19 is het praktisch onhaalbaar om een intocht op de Eng te houden. Daar kan met de belangstelling die de aankomst van de Sint elk jaar trekt onmogelijk voldoende afstand worden gehouden. De aangepaste intocht zal voor het bestuur van de Stichting SInterklaasintocht Soest meteen de laatste zijn.


NIEUWE ORGANISATIE Al voor het uitbreken van doronapandemie heeft het bestuur besloten om er na 2020 mee op te houden. ,,Voor een aantal organisatoren is het dit jaar de zeventiende keer dat de intocht georganiseerd wordt. Ondanks pogingen om opvolgers te vinden is het tot op heden helaas niet gelukt hier een stabiele invulling aan te geven”, zegt Tanja Hartman.

OPROEP Het huidige bestuur doet daarom een oproep aan Soesters om zich aan te melden voor een functie binnen het organisatiecomit’, zodat ook in 2021 een intocht kan worden voorbereid. Belangstellenden kunnen (ook voor meer informatie) mailen naar info@soestersinterklaasfeest.nl.

Tanja Hartman: ,,Wij brengen de potentiele kandidaten dan met elkaar in contact. Wij hebben de organisatie in al die jaren altijd met heel veel plezier gedaan en kijken terug op prachtige intochten. Het was ieder jaar weer een feest om te doen “

Door Johan van Beek

Dit jaar met z'n allen (maar dan gewoon thuis) voor de buis.
Een feestelijke intocht door een haag van mensen zit er dit jaar vanwege COVID-19 niet in.
En nu maar hopen dat er voldoende snoep in huis is als de komst van de Sint via de buis wordt gevolgd.
The show must go on, maar dit jaar geen feestelijk programma op de Eng.
advertentie
advertentie