In Soest komt de Sint aan in de Van Weedestraat.
In Soest komt de Sint aan in de Van Weedestraat. Jaap van den Broek

Sinterklaas op 12 november naar Soest en Soesterberg

15 oktober 2022 om 10:00 Activiteiten

SOESTERBERG/SOEST Na dat hij in 2019 voor het laatst Soesterberg heeft aangedaan, komt Sinterklaas met zijn Pieten op zaterdag 12 november weer naar Soesterberg. Rond 17.45 uur worden ze die dag op het Den Berghplein verwelkomd door burgemeester Rob Metz.

Het wordt een ouderwets Sinterklaasfeest, belooft de organisatie, met veel strooigoed en optredens van het Show-en Twirl Team Soesterberg en de Danspieten. In aanloop naar het feest wordt een kleurwedstrijd gehouden. Vanaf 1 november kunnen kinderen een kleurplaat ophalen bij verschillende winkeliers.

,,Bij hen kunnen de kleurplaten tot en met donderdag 9 november ook worden ingeleverd. De winnaars worden tijdens het Sinterklaasfeest bekend gemaakt. Zij kunnen rekenen op een cadeau van de Sint. Veel inwoners van Soesterberg hebben lang naar een intocht uitgekeken. Ik verwacht dan ook dat het gezellig druk gaat worden’’, zegt medeorganisator Maarten Muller. Dankzij de Gemeente Soest, Stichting Samen voor Soesterberg en een aantal winkeliers kan het feest dit jaar weer nieuw leven worden ingeblazen.

Om er een onvergetelijke dag van te maken, is de organisatie nog wel op zoek naar sponsoren en hulppieten. Wie aan het feest een bijdrage wil leveren of aan de slag wil als hulppiet, kan contact opnemen met de organisatie: Paul Haars, tel. 06-42232164 organisatie@sintinsoesterberg.nl. Meer informatie is te vinden op www.sintinsoesterberg.nl.

SOEST Ook in Soest komt de Sint met zijn gevolg op zaterdag 12 november aan. Hij wordt om 14.00 uur verwacht in de Van Weedestraat waar burgemeester Metz dan ook zal zij om hem de hand te schudden. Dan begint de Sint aan zijn optocht. Via de Steenhoffstraat, Middelwijkstraat, Torenstraat en Kerkstraat zal hij rond 15.30 in winkelcentrum Soest-Zuid aankomen waar hem weer een ontvangst wacht. In de optocht zullen verschillend voertuigen meerijden.

In Soest komt de Sint aan in de Van Weedestraat.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie