Afbeelding
Eempers

De schoenen mogen worden gezet in Soesterberg

12 november 2022 om 20:08 Activiteiten

SOESTERBERG Het dorp heeft geen vliegveld meer, dus een aankomst per helikopter was niet mogelijk. Er is ook geen water in de buurt, dus vervoer per schip was niet mogelijk. Ook is er geen treinstation dus is arriveren met de trein was ook geen optie. De originele optie open: het paard. Hoewel Sinterklaas zaterdag tegen etenstijd aankwam, had het tijdstip geen invloed op de belangstelling op het Den Berghplein. Die lijkt elk jaar groter te worden.

Door Jan van Steendelaar

Het was nog wel even spannend voor de organisatie of alles wel door kon gaan. Een storing in het elektriciteitsnet ’s middags in Soest had ook gevolgen voor Soesterberg, maar uiteindelijk kon het euvel tijdig worden hersteld. Het programma met de danspieten en het optreden van het show- en twirlteam kon dan ook gewoon doorgaan. 

Het was ook in Soesterberg de eerste intocht na de coronaperiode. De speciale Pietenwagen van de Stoeterij ging Sinterklaas op zijn schimmel vooraf. Bij het podium stond burgemeester Rob Metz al te wachten om de Sint welkom te heten. Dat was zijn enige rol, want de hoofdpiet trok de prijsuitreiking aan de winnaars van de kleurwedstrijd waarvoor de burgemeester was uitgenodigd naar zich toe.

AFSCHEID Voor de kinderen was de mededeling van Sinterklaas dat ze bij thuiskomst hun schoen mochten zetten het moment waarop ze gewacht hadden. De Sint rekende er wel op dat ze in ruil voor een cadeautje ook iets voor het paard zouden achterlaten. Na een rondje langs de kinderen met selfies, boksen en high fives, werd zingend afscheid genomen van Sint en zijn veegpieten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie