Afbeelding
Eempers

Pakjesboot was even in Soesterberg

23 oktober 2020 om 16:56 Lokaal/Activiteiten

SOESTERBERG Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de viering van 5 december is Soesterberg staat wel vast dat de organisatie van het Sinterklaasfeest er alles aan doet om het zo leuk mogelijk te maken. 

Door de coronamaatregelen komt de Sint niet zelf naar het dorp, maar moeten de kinderen zoals ook in andere plaatsen het doen met de aankomst op televisie of een digitale aankomst. Geen drukte dus zoals voorgaande jaren op het Plusplein, waar de versierde stoel van Sinterklaas leeg blijft. De muzikale Pieten blijven weg, de artiesten-Pieten treden niet op, er is geen optocht en geen burgemeester Rob Metz die de Sint en zijn gevolg persoonlijk welkom heet. Dat gebeurt nu digitaal.

Wat wel gewoon doorgaat is dat Soesterbergse winkeliers iets voor de kinderen doen. Wat dat is, wordt later bekend gemaakt. Bang dat ze verder helemaal geen cadeautjes krijgen hoeven ze niet te zijn. De pakjesstoomboot is al in het dorp gesignaleerd. Hij was op weg naar Paleis Soestdijk waar hij eerst aanmeerde voor de opnamen van het Sinterklaasjournaal.

advertentie
advertentie